Home / Kafa sa tetkom / Maslinovo ulje za hidriranje kože
Maslinovo ulje za hidriranje kože

Maslinovo ulje za hidriranje kože

Ako imate suvu kože sigurno ste probali štošta za hidriranje ili ste možda još u potrazi sa pravim sredstvom. Ako još uvek niste našli ono što vam odgovara probajte da negujete kožu maslinovim uljem, priroda najčešće može da pomogne više od bilo kog kozmetičkog sredstva.

Maslinovo ulje možete koristiti za borbu protiv suve kože kao i za negu osetljivih delova kože kao što su dekolte i vrat, a ako ga koristite za skidanje šminke za šta vam je potrebno samo nekoliko kapi na parčetu vate, svom licu činite trostruko dobro, skinuli ste brzo šminku i istovremeno ga “častili” hranljivim sastojcima koje maslinovo ulje sadrži i obavili čišćenje lica jer je maslinovo ulje prirodan antioksidans i ima antibakterijsko dejstvo.

Da biste hidrirali kožu potrebno vam je ekstra devičansko maslinovo ulje, u posudu sipajte tri kašike ulja, dve kašike meda, dve kašike šećera i dobro ih promešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Ovom mešavinom kružnim pokretima masirajte lice i dekolte, možete i kožu čitavog tela a zatim operite toplom vodom.

Koža će vam nakon ovog tretmana biti hidrirana i glatka.

www.freedigitalphotos.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*