Home / Kafa sa tetkom / Mafini sa kajsijama
Mafini sa kajsijama

Mafini sa kajsijama

Evo još jedne brze poslastice i varijacije recepta za mafine sa sezonskim voćem. Sezona kajsija je u toku i ne propustite da napravite ovu divnu poslasticu. Ukoliko nemate kalupe za mafine ili nemate vremena, izlijte testo u pravougaoni pleh i pečeno secite na kocke.

Potrebno je:

6 jaja

12 kašika šećera

6 kašika hladne vode

12 kašika brašna

6 kašika ulja

kesica praška za pecivo

kesica vanilin šećera

oko pola kilograma kajsija očišćenih i isečenih na kockice

Umutite sneg od belanaca, dodajte šećer i žumanca i još malo mutite. Dodajte vodu a zatim lagano varjačom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje da se masa dobro izjednači. Masu izliti u kalupe za mafine obložene papirnatim korpicama. Na svaki mafin staviti 3-4 kockice kajsija i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče 20 do 25 minuta.

Po želji posuti prah šećerom ili ukrasiti šlagom.

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*