Home / Kafa sa tetkom / Lazanje sa tikvicama
Lazanje sa tikvicama

Lazanje sa tikvicama

Idealna letnja varijanta, dva reda kora za lazanje zamenite tankim režnjevima tikvica. Možda su još lepše i ukusnije sa plavim patlidžanom pa to probajte  nekom drugom prilikom.

Potrebno je:

250 g lazanja

400 g mlevenog mešanog mesa

1 glavica crnog

1 glavica belog luka

4 srednje tikvice

200 ml paradajz soka

300 g kačkavalja

bešamel sos

Tikvice iseći na tanke listove, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu. Meso propržiti na seckanom luku, dodati paradajz sok i prokrčkati oko pola sata. Napravite bešamel sos.

U pravougaonu podmazanj tepsiju ređati ovim redom: lazanje, bešamel sos, sos od mesa, rendani kačkavalj. Sledeći red umesto lazanja stavite dva reda tikvica (fil istim redom) i završiti korama za lazanje.

Prelijte ostatkom bešamel sosa i rendanim kačkavaljem. Lazanje je uvek dobro napraviti bar sat, dva sata ranije pre pečenja da dobro odstoje i omekšaju. Peći na jakoj vatri oko pola sata.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*