Home / Kafa sa tetkom / Krem kocke sa breskvama
Krem kocke sa breskvama

Krem kocke sa breskvama

Sezona bresaka je u toku i današnja preporuka je ovaj osvežavajući kolač koji se brzo pravi a sporo i sa uživanjem konzumira, najbolje u toplim letnjim večerima u društvu vaših najdražih.

Potrebno je:

Za koru :

200 g margarina

2 kašike kisele pavlake

3 kašike šećera

6 kašika hladne vode

1 kašičica praška za pecivo

oko 250 gr brašna

Za krem:

1l mleka

4 kesice pudinga od slatke pavlake

2 dl kisele pavlake

300 g šećera

1 kesica vanilin šećera

Za preliv od bresaka:

500-600 g bresaka

100 g šećera

šoljica vode

kesica želatina

1 kesica vanilin šećera

Umesiti testo od svih sastojaka, istanjiti ga rukama ili malom oklagijom u pravougaoni pleh i ostaviti da odstoji u frižderu oko pola sata (ili makar dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni) a zatim ispeći.

Puding sa šećerom skuvati po uputstvu sa kesice i kada se zgusne, dodati kiselu pavlaku i izjednačiti da masa bude kompaktna. Preliti preko kore.

Breskve očistiti i iseckati na kockice i umešati u šećer prethodno prokuvan u šoljici vode. Kuvati sve zajedno 5 minuta i skloniti sa vatre. Dodati želatin, promešati i preliti preko krema. Kada se prohladi staviti u frižder da se dobro ohladi a pre služenja ukrasiti šlagom.

Kolač se može praviti i od drugog sezonskog voća.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*