Vikend doručak – pitice sa sirom

Pita sa sirom se oduvek pravila  na puno načina. Ova verzija  liči na piroške. Može se napraviti  uveče i držati u frižderu a zatim peći ujutru. Odlična ideja i predlog za vikend doručak.

Potrebno je:

½ kg debljih kora za pitu

½ kg mladog sira

3 jaja

kesica praška za pecivo

15o ml ulja

100 ml jogurta

Umutiti sir i 2 jaja sa jogurtom i praškom za pecivo . Svaku koru, poprskati uljem, presaviti na pola i filovati .Upakovati je tako što krajeve uvijemo na unutra i urolamo.

Ređati u veliki pleh, obložen peki papirom. Svaku piticu premazati umućenim jajetom (može se dodati 1 kašika pavlake) i bogato posuti susamom.

Peći na 220 stepeni  dok dobro ne porumeni.

Može se jesti i topla i hladna, uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatan doručak!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *