Home / Kafa sa tetkom / Pileći file zapečen sa kačkavaljem
Pileći file zapečen sa  kačkavaljem

Pileći file zapečen sa kačkavaljem

Predlog za nedeljni ručak uz koji odlično ide uz prilog od povrća i svežu salatu.

Sastojci:

500 pilećeg filea

125 g margarina ili maslaca

100 g prezle

200 g kačkavalja

so

File iseći na krupnije komade , posoliti i umakati jedan po jedan u margarin/maslac prethodno istopljen na laganoj vatri a zatim valjati  u  prethodno pomeštane izrendan kačkavalj i prezlu i ređati u podmazan pleh ili vatrostalnu posudu.

Odozgo narendati još malo kačkavalja.

Peći u rerni zagrejanoj na 220 stpeni oko 1 sat dok dobrone  porumeni.

Ako napravite duplu meru, imaćete ručak i za sutradan.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*