Home / Kafa sa tetkom / Pileća čorba sa tikvicama
Pileća čorba sa tikvicama

Pileća čorba sa tikvicama

Ukusna i zdrava  prolećna čorba u kombinaciji sa mladim tikvicama i  povrćem je naša današnja preporuka.

Potrebno je :

2 srednje tikvice

mladi luk

2 šargarepe

2 veća mlada krompira

oko 400 gr piletine (bilo koji deo, može i pileća sitnež)

manji koren celera

mirođija i peršun

so i biber

Propržiti luk na ulju i dodati piletinu, posoliti i pobiberiti i naliti vodom da se kuva oko 15 minuta. Zatim dodati seckane tikvice, šargarepu, krompir, celer  i kuvati još oko 45 minuta. Na kraju dodati seckan peršun i mirođiju. Kada je čorba kuvana, izvaditi meso, očistiti od kostiju i iseckati i vratiti u čorbu.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*