Osećajte se kao Grejs Keli

Marame i ešarpe nikada ne izlaze iz mode, ni leti ni zimi, ali sudeći po tome da su se najveći svetski modni kreatori pozabavili dizjaniranjem marama za ovo leto, one će biti neizostavan modni detalj za posao, grad, večernji izlazak, plažu.  Većina ovih dizjanera je izbacila svoju kolekciju marama koje će nama uglavnom biti nedostupne, no to ne znači da ne treba da ih nosite jer nemamo firmiranu.

Reklamiranje marama za ovo leto prati  slogan – osećajte se kao Grejs Keli a modna kuća Guči je izabrala njenu unuku, Šarlot Kaziragi, da promoviše njihovu kolekciju.

Marame možete nositi kao i do sada, oko vrata, prebačenu preko ramena, oko struka, vezanu oko tašne, možete je provući kroz gajke farmerica i nositi umesto kaiša, ali ovog leta, marama je neizostavan modni detalj u kosi, nosiće se umesto rajfa, biće upletena u kike, njome će se skupljati kosa u ležerni konjski rep. Kakva god ideja da vam padne na pamet nećete promašiti, marame će biti hit ovog leta.

 

Što se dezena tiče, njih, naravno, morate uklopiti sa garderobom ali svi su dozvoljeni, leopardove i zebrine pruge, cvetni dezeni, i apstraktni i geometrijski dezeni koji se preporučuju za ovo leto iako kod nas još uvek nisu toliko zastupljeni.

Kako diktiraju čarobnjaci mode, marama za ovo leto mora biti od čiste svile i strogo kvadratnog oblika. Većini žena su ovakve marame preskupe, ali možete ih napraviti same, kupite svilu i boje za tekstil i pustite mašti na volju i napravite modni detalj koji ćete imati samo vi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *