Home / Kafa sa tetkom / Mladen Vojičić Tifa, za sve one koji nisu ostarili
Mladen Vojičić Tifa, za sve one koji nisu ostarili

Mladen Vojičić Tifa, za sve one koji nisu ostarili

Iako se bavio muzikom i pre nego što je postao pevač Bijelog dugmeta Mladen Vojičić Tifa postao je poznat javnosti tek nakon jednog sarajevskog koncerta na kome je imao ogroman zadatak da  se pojavi kao pevač ove grupe i, između ostalih, iznese  i pesme koje je publika prepoznavala po specifičnom glasu Željka Bebeka.

Polovinom osamdesetih godina, kada bivše jugoslovenske prostore nije potresalo sve ono što će se desiti za par godina, dolazak Mladena Vojičića Tife na mesto pevača Bijelog dugmeta bila je strog čuvana tajna oko koje je javnost mesecima spekulisala.

Mlad, neobuzdan, imao je tek dvadeset tri godine, Tifa je pokazao da ukazana čast za njega nije tolika čast da bi odustao od sebe i bespogovorno slušao Bregovića tako da je ovu saradnju pratilo medijsko ispiranje kako Bregović ne može da izađe na kraj sa Tifom što je zajedno sa time da je Bijelo dugme ostalo bez Željka Bebeka dovelo do toga da publika Tifu nikada zapravo nije prihvatila kao člana Bijelog dugmeta. No ako znamo da bolje nije prošao ni Alem Islamović i da se za ime ove grupe i danas vezuje ime prvog pevača, da je Bijelo dugme zauvek izjednačeno sa Željkom Bebekom, danas bar sigurno znamo da se nije radilo o Tifinim slabijim vokalnim kvalitetima već jednostavno o navici publike.

Onih ratnih godina koje je za razliku od mnogih većinom proveo u Sarajevu nismo znali šta je sa njim, na velika vrata srpskoj publici se vratio 2001. godine godine duetom sa Jelenom Rozgom, pevačicom grupe Magazin sa kojom je snimio pesmu Obećanja (Zar je ljubav spala na to). One tinejdžerke koje su ga slušale polovinom osamdesetih, sad već zrele žene, sa osmehom su izgovarale – ovo peva Tifa, jer on je pevač koji je otpevao neke antologijske pesme jugoslovenskog roka – Jer kad ostariš, Lipe cvatu, Za Esmu, Padaju zvijezde, Da te bogd’o ne volim…

Čovek koji je nesumnjivo, kakve god afere da su ga pratile, imao specifičan odnos da publikom, koji je umeo i da zaplače na sceni, večeras će se u klubu “La Folie” (bivši Cinema), sa početkom u 22 sata, predstaviti beogradskoj publici u okviru turneje Tifa – Unplug & Play (Isključi sve i Uključi se).

Uz malu pomoć svojih (starih i novih) prijatelja (dve gitare, klavir i udaraljke) Tifa – Unplug & Play Band izvode pesme sa albuma koje je Tifa pevao sa Bijelim Dugmetom, Tifa Bandom, Divljim Jagodama i Vatrenim Poljubcem sa kojima je sarađivao tokom svoje karijere, dok u drugom bloku Tifa & Band izvode izabrane pesme iz doba njegovog angažmana u Bijelom Dugmetu.

Za sam kraj koncerta Tifa peva omaž njegovim prijateljima koji više nisu sa nama i u pitanju je prava poslastica za sve ljubitelje Indexa, Atomskog Skloništa i Dine Dvornika.

Priprema i produkcija ove turneje odvija se pod okriljem Music Star Production-a koji ce i ubuduće zastupati, promovisati i voditi ovaj projekat, koji se nastavlja letnjom ex YU turnejom.

Sve o ovoj turneji možete pratiti preko fejsbuk fan pejdž stranice The Real Tifa.

Za večerašnji koncert vam poklanjamo dva puta po dve karte. Dvoje prvih koji ostave komentar ispod teksta dobijaju karte. Uživajte u starim i novim zvucima.

6 comments

  1. Cao, ja bih volela karte ako moze 🙂 pozdrav

  2. Obozavam Tifu!!!

  3. Čestitamo, dobili ste karte. Poslali smo vam mejl, molimo odgovorite što pre.

  4. Tifa je kraljjlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllljjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!SVAKA CAST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. VOLJELA BIH DA BIJELO DUGME GOSTUJE U CRNU GOGU!!!!!!AKO MOZE!!!!!!!!!!!!POZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*