Potrebno:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
300 g šećera u prahu
3 margarina
300 g keksa Petit beurre
300 g mlevenog Plazma keksa
300 g Jaffa keksa
300 g piškota
100 g čokolade za kuvanje
0,7 litra gaziranog soka od narandže
3 kesice šlaga
Priprema:
Prvo pripremite filove:
Prvi fil: Plazma keks natopite sokom od narandže toliko da dobijete kompaktnu masu i sjedinite sa jednim penasto umućenim margarinom.
Drugi i treći fil: puding skuvajte u mleku i ohladite. Penasto umutite dva margarina sa šećerom u prahu i kada je puding ohlađen postepeno ga dodajte i mutite mikserom. Masu podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu.
Petitte beure keks umačite u sok od narandže i poređajte na tacnu. Preko stavite prvi fil od Plazma keksa.
Preko ovog fila ređajte Jaffa keks natopljen sokom od narandže tako da crni deo bude okrenut na dole.
Premažite filom od pudinga u koji ste dodali čokoladu.
Na ovaj fil ređajte piškote koje takođe treba natopiti sokom od narandže a zatim nafilovati žutim filom.
Umutiti šlag i nafilovati tortu.
Ostatak soka popijte.
Napomena – ovo je ogromna torta, vidite po sastojcima, ako odlučite da je pravite, a nikada do sada niste, koristite pola mere. Ukoliko je napravite od cele mere imaćete i za rodbinu i za komšiluk, i da nosite na posao, i na kraju da je zamrznete.