Naučite veštinu čvoričanja

U toku maja i juna, u formi dvodnevnih radionica, Kod Studio vam nudi kreativnu avanturu i nove hobi veštine oličene u makrame tehnici putem kojih ćete naučiti osnove tehnike čvoričanja, koja je osim dekorativne funkcije pravi vodič do unutrašnjeg mira i sklada, koje posvećeni praktikanti ovih veština, poput pravoslavnih ili hinduističkih monaha uspevaju da dosegnu pletući brojanice ili šambala narukvice. Osim dekorativne i relaks funkcije, ova tehnika ima efekat i na fiziloško zdravlje pojedinca, jer pospešuje motoriku šaka, ali i rad leve i desne hemisfere, budući da angažuje obe ruke ravnopravno.

Na uvodnom kursu makramea, imaćete mogućnost da naučite osnove čvoričanja, to jest, macramé tehnike kojom vezujete raznovrsne niti, pamučne, voskirane, kožne, kako biste ovladali jednostavnim čvorovima koje ćete moći da povežete u u šambala narukvice, ogrlicu, nanogicu, kaiš ili pletiva za dekoraciju kose. U uvodnom teoretskom delu ćete saznati zašto i kako se pletu (čvoričaju) monaške brojanice, koje vrste macramé čvorova su se održale kroz nekoliko stotina godina dugu tradiciju, kako da napravite klizeći čvor za vašu ogrlicu ili narukvicu. Koristićete perle, dugmiće, školjke, metalne ili plastične delove, kanape. Po vašoj želji možete poneti svoj aksesoar od kuće koji želite da uključite u svoje nove kreacije.

Ukoliko ste u mogućnosti da za sebe odvojite dva puta po 3h, ili ako imate dete u uzrastu od 7 do 13 godina sa kojim biste hteli  kreativno da se družite (a kurs je besplatan za vaše dete, ukoliko pohađate kurs), onda je Kurs čvoričanja, odnosno kurs Uvod u makrame tehniku pravo mesto za vas sa kojeg ćete otići opušteni i zadovoljni zbog efekta koje pruža ova tehnika, kao i zbog rezultata koje ćete poneti sa sobom.

Kurs obuke osnova macramé tehnike – čvoričanje vodi članica Udruženja građana KOD, Nada Nikolić, dizajner ambalaže u invalidskoj penziji, kojoj je ova tehnika nakon imobilizacije zbog autoimune bolesti koja napada zglobove (multipleks slekroza), pomogla da povrati vitalnost šaka i zglobova, kao i da joj povrati nadu da je moguće kontrolisati nedragu sudbinu, svojim rukama. O svom iskustvu Nada će moći usmeno da vam priča u toku trajanja radionica.

U toku maja i juna  biće održane po dve radionice čvoričanja u trajanju od po 3 sata, mesto odvijanja programa je Kuća Đure Jakšića u Skadarliji.

Prvi termin je 19. i 20. maj. Junski termin će biti naknadno organizovan. O kursu se možete informisati putem telefona  060 – 0227 -80, ili na mail: grupakod@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *