Home / Kafa sa tetkom / Kako da zaštitite kosu tokom letnjih dana
Kako da zaštitite kosu tokom letnjih dana

Kako da zaštitite kosu tokom letnjih dana

Visoke temperature su već stigle a sa njima i problem održavanja kose koja je podložna promenama kada smo previše na suncu, kupamo se u bazenu, morskoj vodi, sve to može da utiče na boju kose a i na njen kvalitet, može postati suvlja i bez sjaja.

Za kosu važi isto kao i za kožu, zaštitite je i ne izlažite je suncu tokom najtoplijeg dela dana.

Stručnjaci savetuju da tokom leta ili pre odlaska na godišnji odmor koji ćemo većinom provesti pored vode, na suncu, kosu ofarbamo u boju za nijansu tamniju od boje kojom je inače farbamo kosu jer kosa na suncu posvetli.

Svaki put kad izađete iz vode, kosu isperite ispod tuša, ako ga nema uveče je dobro operite kako biste sprale so.

Dok ste na plaži kosu slobodno namažite preparatom koji koristite za kožu, zaštitićete je a i “nahraniti”.

Kupanje u bazenima je za kosu mnogo opasnije od kupanja u morskoj vodi, pod uticajem hlora boja se može potpuno promeniti, zato je savet isti, namažite je preparatom koji koristite za kožu, tako ćete napraviti zaštitni sloj, ili je pre ulaska u bazen ukvasite običnom vodom, ispod tuša, tako ćete malo sprečiti dejstvo hlora.

Tokom letnjih dana, kada vam je kosa izložena sunčevim zracima, češće koristite pakovanja za kosu kako biste je održavali zdravom i sjajnom. Ne moraju biti kupovna, napravite ga same, odlično je pakovanje od žumanceta i maslinovog ulja, utrljajte u kosu i držite ga što duže, možete tako čak i da prespavate i samo dobro operite kosu. Ovo pakovanje slobodno možete stavljati jednom nedeljno.

Pošto će sunčevi zraci isušivati kosu, izbegavajte da je dodatno isušujete peglanjem, presama, fenom. Zbog vrućina i znojenja leti češće peremo kosu, tretirajući je fenom i presom dodatno je isušujemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*