Home / Kafa sa tetkom / Junetina sa povrćem
Junetina sa povrćem

Junetina sa povrćem

Na pijaci ima raznog svežeg a u zamrzivaču još uvek ostataka smrznutog povrća tako da se sve lepo može iskombinovati i napraviti ukusno jelo koje podseća na đuveč.

Potrebno je:

oko 400 g juneće rozbratne

2 šargarepe

šolja graška

2 crvene paprike

šolja boranije

mladi luk, beli i crni

šoljica pirinča

kašičica slatke mlevene paprike

mirođija i peršun

o i biber

pola kašičice karija

Propržiti iseckanu rozbratnu sa lukom, naliti vodom i dodati seckanu šargarepu, papriku, rašak i boraniju, mlevenu papriku, kari, so i biber. Naliti vodom da ogrezne i kuvati oko pola sata a zatim dodati pirinač i kuvati još oko pola sata dok pirinač ne upije vodu i jelo dobije gustinu. Pred sam kraj dodati seckan peršun i mirođiju.

Služiti uz zelenu salatu i mlad sir.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*