Home / Kafa sa tetkom / Jedemo tikvice
Jedemo tikvice

Jedemo tikvice

Cena tikvicama je pala  pa predlažem da brže-bolje napravite jelo za dva dana. Današnji predlog je brz i jednostavan, sastojci su kao za punjene tikvice ali umesto da ih dubite i punite, seckate  i kuvate sve zajedno.

Potrebno je:

4 srednje tikvice

400 g mlevenog mesa

šoljica pirinča

2 krompira

2 šargarepe

mladi luk, beli i crni, količina po ukusu

2 dcl soka od paradajza

so i biber

Priprema

Propržiti na ulju seckan luk i mleveno meso. Posoliti i pobiberiti i dodati rendanu šargarepu i opran pirinač. Kratko prodinstati i dodati tikvice i krompir isečene na kockice. Naliti sokom od paradajza dodati i malo vode i kuvati na tihoj vatri oko 1 sat.

Poslužite sa kiselom pavlakom i uživajte.

Gordana Radojković

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*