Home / Kafa sa tetkom / Boje, boje, kako da ne izgledamo kao papagaji
Boje, boje, kako da ne izgledamo kao papagaji

Boje, boje, kako da ne izgledamo kao papagaji

Ovog leta u modi će biti neonske ili flourescnetne boje, vrlo „hrabre“ i nezahvalne jer ih je teško uklopiti.Kombinacija flourescentno žute majice sa flourescentno zelenom suknjom odlično izgleda na manekenki koja šeta modnom pistom, na ulici to već izgleda drugačije i preti da žena u tome, koliko god godina da ima, izgleda kao egzotični papagaj.

Stara pravila stajlinga o uklapanju boja odavno ne važe, nekada su lak za nokte i karmin morali biti iste nijanse, obuća i tašna iste boje, garderoba u bojama koje se slažu a ne odudaraju jedna od druge, danas se nose sve kombinacije. Prethodne godine u trendu je bila kombinacija roze i crvene boje pa smo mogli da vidimo prilično modnih promašaja, uglavnom javnih ličnosti.

Foto: www.modalab.it

Bez obzira što su sve kombinacije prihvatljive, boje garderobe se nekako ipak moraju uklapati da biste izgledale kao da znate šta ste obukle, a ne kao da vas je oblačila devojčica koja se igra modnog stiliste. Barbikama je sve dozvoljeno, mi ipak ne možemo sebi dozvoliti to isto.

Bela boja je boja toplih dana, dominiraće garderobom i uz nju savršeno idu neutralne boje – bež, svetlo plava, boja breskve, ali se odlično uklapa i sa smelim, jarkim bojama, ljubičastom ili crvenom.

Crna boja se uklapa skoro sa svim ostalim bojama sem sa braon i teget. Za dan možete praviti kombinacije sa roze, narandžastom, žutom, svetlo plavom (vodite računa o nijansama) dok je za veče možete kombinovati sa garderobom u zlatnoj i srebrnoj boji.

Zelena je teška za uklapanje, nikako sa plavom, ljubičastom i narandžastom, sve će vrištati na vama, dobro se slaže sa bež bojom i žutom, ali opet vodite računa o nijansama i jedne i druge.

Crvena boja je najopasnija za kombinovanje, ona ratuje sa žutom, zelenom, plavom, bojom. Ako je volite, najzahvalnije je kombinovati je sa crnom i belom bojom.

Ako volite plavu boju, izaberite garderobu u nijansama plave – teget i svetlo plavo, kraljevsko plavo i belo, tirkizno plavo i belo i nećete promašiti.

Što se onih neonskih boja tiče, ako volite da budete u trendu, radije se odlučite za detalje, torba, kaiš, ogrlica, narukvice, čak i obuća, pre nego suknja, pantalone, košulja. Ako baš želite, onda nikako za dan, isključivo za veče.

Foto: www.marieclaire.it

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*