FreeDigitalPhotos.net

Analiza odnosa sa decom preko zbira ličnih brojeva

Sve što budete pročitali trebalo bi da posmatrate kao potencijalno a ne kao konačno, čak i  odrasli  koji su već formirane ličnosti imaju problem da iskoriste maksimum koji im je dat kroz lični broj tako da je pomalo neozbiljno ulaziti dublje u  dečije analize. Posmatrajte svoju decu, analizirajte ih i budite realni u tome. Trudite se da u njima prepoznate ono najbolje,  njihove mane ispravljajte ali ih i ostavite malo  po strani jer neko drugi u životu će ih stalno sankcionisati. Vi forsirajte ono što im najbolje ide  i ono što vole jer ste im vi i najbolji prijatelji, niko ih neće razumeti kao vi.

Jedinica – Dobra kombinacija koja može detetu dosta pomoći da razume život i savlada uz podršku roditelja sve strahove i dileme. Ovde je vaspitanje za roditelja poput vrućeg krompira jer ukoliko ima sluha za dete i ume da prepozna u njemu sve njegove kvalitete i mane, može mu onda biti veter u leđa. Ali ako ste prezauzeti poslom ali u isto vreme i ambiciozni u pogledu deteta možete ga ugušiti sitničarenjem i gunđanjem. Kod jedinice je komunikacija malo problematična, misli se na onu ozbiljnu koja donosi napredak, zato, ako u prolazu čujete neku njegovu misao ili želju, obratite pažnju jer to je nešto što je njemu jako važno te zastanite i porazgovarajte dok je ono još otvoreno za iskren razgovor.

Dvojka – Kao i kod sinastrije odraslih, tako je i ovde u pitanju sudbinski odnos i ovo dete vas nikada neće u pravom smislu napustiti, imaćete i osećaćete odgovornost prema njemu dokle god ste živi.  U pitanju je nesposobnost samog deteta da bude nezavisno što može biti uzrokovano njegovom razmaženošću ili ponekad, nažalost, može biti i bolest u pitanju. Ali da ostavimo ekstreme po strani, ko imate zbir dva sa svojim detetom  morate ga učiti da ceni i poštuju rad a pogotovu novac. Nemojte mu ga nikada davati  nezasluženo, terajte ga da svaki svoj džeparac zasluži jer vas ono pomalo vidi kao nepresušni izvor i moguće je da će vas čitav život koristi.  Radite malo više na ljubavi i poštovanju.

Trojka – Jedan od najlepših odnosa jer ima puno razmene emocija koje s vremenom bivaju sve jače. Ovde je akcenat na ljubavi, ali onoj bezuslovnoj, i dete šta god da uradi roditelj ima opravdanja i uz njega. Nije baš uvek pedagoški opravdano ali je tako. Zato je ovo jedini odnos gde se roditeljima savetuje da treniraju strogoću ali samo iz najboljih namera, jer ova trojka može da se pretvori i u promašaj a sve zahvaljujući roditelju koji nije bio realan i nije ponekada umeo da prizna da dete nije bilo u pravu  i da ga odgovarajuće kazni.

Četvorka – Težak odnos ali ne mora da znači i nekvalitetan. Moguće je fizička odvojenost, neki veliki porodični problemi, bolesti i slično. Nema opuštene i normalne atmosfere između roditelja i dece pa to često prouzrokuje zid nerazumevanja ali nema ni  neke želje da se nešto promeni.  Ovde treba staviti naglasak na detetovo teško odrastanje i probleme koje ima tokom odrastanja. Često puta se dešava da se uloge zamene  i da dete bude to koje preuzima odgovornost  i brine o roditelju.

Petica – Prisutna je distanciranost i treba da znate da je vaše dete kod vas u prolazu, da ste mu vi više prijatelj koji mu može pomoći a ne klasičan roditelj, tako vas ono doživljava. Puno se razlikujete i ne možete nikada dostići onu prisnost koja je prisutna na relaciji dete – roditelj. Nemojte se puno ni opterećivati zbog toga jer na kraju svi bi želeli da svojoj deci budu najbolji prijatelji a vi to i jeste.

Šestica –  Vi imate priliku da budete pravi roditelj, vodite računa o svakoj sitnici koja se tiče vašeg deteta i u stanju ste da mu skinete i zvezde s neba bude li poželelo. Brinu svi o svojoj deci ali vi ste u blagoj prednosti jer osećate pravo vreme kada mu nešto treba pružiti a kada uskratiti. Nevažno da li se radi o moralnoj ili materijalnoj podršci. Zahvalite kome god smatrate da treba na ovome što vam je dat ovakav odnos sa detetom jer vi će te biti za njega tu dokle god je života u vama i  sve vreme to će biti jedan zdrav i normalan odnos. Jedino što ovde ne valja je da možete zapustiti svoje potrebe, vodite računa da ne postanete žrtva.

Sedmica – Ovo može biti jedna od onih situacija gde je roditelj očajan zato što  svaka rasprava sa detetom stvori novi problem i još veću nervozu. Normalne rasprava je nemoguća, ali kako je u pitanju odnos roditelj i dete, ova sedmica neće biti baš tako strašna. Ako postoji telepatija onda je ovo jedan od sigurnih dokaza njenog postojanja jer roditelj nekako nagonski oseti svaki put kada  dete imaproblema i kada treba da mu pomogne. Odnos bez puno reči ali ovde je često roditelj taj koji podmeće leđa, troši se u svakom smislu i ispravlja dečije greške.

Osmica – Puno energije, savetuje se saradnja  i razmena iskustava ali je malo problem što  s vremena na vreme bude borba i rasprava ko je glavni. Dete ovde u svakom slučaju profitira i bilo bi idealno ako bi mogli čak i poslovno da sarađuju jer su kao tim nepobedivi. Sve je opušteno u isto vreme i kvalitetno, nema prepreke koja se ne može savladati.

Devetka  – Odnos kroz koji se sve vreme valja tuga i sva ona teška osećanja.  Jedino što je prisutno u grudima je osećaj promašenosti i žaljenja, na kraju svako oseća kajanje. Da li je to samo loša sreća ili je stvarno u pitanju karma gde je dete samo svratilo da odrade nešto zajedno, ne zna se. Roditelj mora da preuzme odgovornost i da se trudi da sa svojim detetom provodi što više vremena nasamo, daleko od uticaja drugih ne bi li zajedno pobedili negativnosti koje ih konstantno prate.

Autor: Dragana Živković numerologija2@gmail.com

 

2 comments

  1. Gledajući brojeve svoje dece mogu samo reći – apsolutno tačno, mada obzirom da sam i ja nečije dete, zar ne, i moj broj govori dosta o meni samoj.

  2. Hvala , samo bih jos jednom da istaknem da je ovo sve promenljivo i da se moze korigovati na bolje 🙂 sto je najvaznije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *