Žuta – sveža i sjajna za proleće

Ovo proleće definitivno je u svim bojama žute, koja i asocira na ovo lepo godišnje doba kada sve cveta i kad se pojavljuju prvi topli dani. Svetlo zlatno žute, limun žute i jarke neonske boje – sve ove sunčane nijanse privlače pažnju u skoro svakoj odevnoj kombinaciji. Žuta apsolutno dominira ovog proleća, a i dokazano popravlja raspoloženje.

U slučajevima kada kombinujete žutu odeću, nije toliko važan sam komad odeće koliko način na koji se kombinuje. Ona je pogodna za kombinovanje sa mnogim drugim bojama, ali često se može preterati ako se ste od glave to pete u žutom ili ako ih kombinujete sa previše tamnim nijansama.

U slučaju ozbiljnijih stajlinga žutu je veoma lepo kombinovati sa pesak bojama, a ponekad to mogu biti i nijanse sivih. Takođe tu je i kombinacija sa crnom, veoma upadljiva, koja čak može biti pogodna i za neke svečanosti.

Iako se možda čini čudno, različite žute boje odgovaraju različitim bojama kože. Ako imate bledu kožu najpogodnije su toplije žute poput boje senfa . Bež-zlatna može učiniti da vam ten deluje tamniji nego što jeste. Ukoliko imate tamniju boju kože, sve nijanse svetlijih i drečavih boja su pogodne.

Neke od najidelnijih kombinacija za ovo proleće je žuta u kombinaciji sa tamno kraljevsko plavom, kao i zelena boja trave koja je odlična za neke kežual varijante poput majice i suknje. Kao najveći kontrasti žutoj su najbolje tirkizna, narandžasta i boja jorgovana. U svakom slučaju kada kombinujete jarku žutu boju, printovi, cvetovi i ostali sitni dezeni mogu biti nezahvalni.

Postoji mnoštvo dezena is stilova koji su pogodni za žutu koja može delovati vrlo senzualno uz lakovane odevne predmete. Tu je i mnoštvo aksesoara koje mogu obogatiti vaš jednobojni look, kao što je žuta pismo tašna, kaiš, ili samo jednostavne ravne baletanke. Naravno, nezaobilani su i neonski žuti nokti, kao i senke koji mogu biti veoma efektne ako ne nosite previše žute na sebi.

Ukoliko nosite žute pantalone, neka bude to jedini komad koji će biti žut jer u protivnom može biti preterano. Takođe, prilikom mešanja različitih nijansi žute morate biti oprezni. Ako kupujete garderobu koja je svetlo žuta, poput ananasa ili limuna, skoro sve boje su odgovarajuće ali samo ako su pastelne.

U svakom slučaju, za žutu je potrebno koliko smelosti, toliko i opreza kako ne biste izgledali kao “pokretni cirkus”. Većina novih kolekcija za proleće 2012. poseduju skoro sve boje koje su veoma zanimljive ovog proleća i koje u kombinaciji sa žutom daju bezgraničan spektar stilova koji popravljaju raspoloženje.

Autor: Jovana Vukić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *