Home / Kafa sa tetkom / Zdravlje na usta ulazi
Zdravlje na usta ulazi

Zdravlje na usta ulazi

Mame i bake u uvek govorile da je „kopriva dobra za krv“ a to je zato što je ona jedan od najboljih izvora hlorofila, zelenog pigmenta koji povećava broj eritrocita, to jest, hemoglobina u krvi.

Proleće je i pravi je trenutak da se od mladih listića kuvaju čorbe, pirei, i da se dodaje u variva. Ima je na pijaci, nije skupa i predlažem čorbu, koja je jako ukusna a brzo i lako se sprema.

Čorba od koprive

400 g mlade koprive
2, 3 mlada luka
1 kašika kukuruznog brašna
1 kašika suvog povrća
maslinovo ulje
so i biber
pavlaka
1 žumance

Propržiti seckan luk na ulju, suvo povrće i kukuruzno brašno, izblanširanu i iseckanu koprivu. Naliti vodom, posoliti, pobiberiti i kuvati  15 minuta. Skinuti sa vatre i dodati  žumance umućeno sa 2 kašike pavlake .

Čorba se jede istog dana i nije preporučljivo podgrevati je.

Predlažem da je, ukoliko imate blender, izmiksirate pre dodavanja žumanaca i pavlake, time dobije bogat i kremast ukus.

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*