Home / Porodica i zdravlje / Veliko spremanje nesesera
Veliko spremanje nesesera

Veliko spremanje nesesera

Pre saveta, podsetnik: kupujte kvalitetnu šminku, bolje je da imate jednu kvalitetnu maskaru nego pet sumnjivog porekla, već smo pisale o tome da naša šminka može biti pravi rasadnik raznoraznih bakterija.

Dekorativna kozmetika kao i svi ostali preparati za negu ima određen rok trajanja, zato povremeno zavirite u svoj neseser i bacite sve ono za šta ne možete da se setite kada ste ga kupile.

Šminku je potrebno obnavljati bar jednom godišnje.

Kozmetika, ona kvalitetna, je uglavnom skupa, zato ne kupujte ništa tek da biste probale, ne eksperimentišite sa novim proizvodima jer su vam se u reklamama učinili privlačnim. Kupite isključivo ako imate nameru to da koristite, u suprotnom samo ćete se nervirati što kasnije morate toga da se oslobodite.

Sigurno u svom neseseru imate neki karmin kome je davno prošao rok upotrebe, ne zaboravite da karmin uglavnom pojedete sa hranom ili tečnošću. Maskare koje dugo stoje mogu ozbiljno da vam iritiraju oči i dovedu do infekcije.

Prvi korak ka velikom spremanju nesesera je da ga potpuno ispraznite, ako to odavno niste uradile iznenadićete se koliko je prljav, šminka se, naročito ona u prahu, često prosipa, sa olovki spadaju zatvarači, karmin se povremeno otvori. Neseser izvrnite na naličje i operite ga u mašini za veš, naravno kao i sav šareni veš.

Sve četkice koje koristite za obrve, razdvajanje trepavica, pincete, operite u mlakoj vodi u koju se dodali šampon a zatim isperite.

Sve ostalo čime nanosite senke na oči bacite i kupite nove, to uradite bar jednom u šest meseci.

YaiSirichai / FreeDigitalPhotos.net

Maskaru takođe menjajte na šest meseci, većina ima rok trajanja od 3 do 6 meseci. Ako je koristite svakodnevno, za šest meseci ste je prilično potrošili a četkica je već sigurno puna bakterija. Ako baš ne želite da je se tek tako odreknete, slobodno četkicu operite šamponom i toplom vodom, skinite naslage maskare koje se vremenom natalože i slepljuju dlačice, osušite i vratite u maskaru.

Olovke koje su se smanjile da jedva vire ispod poklopca bacite i kupite nove, iste marke, ako ste navikle na jednu marku. Redovno ih oštrite jer time skidate sloj prlljavštine koji se hvata na njima i rezače redovno perite, nije dovoljno samo istresti ih.

Svaku senku, karmin, korektor, dobro omirišite i ako vam se učini da ne mirišu kao kada ste počele da ih koristite, bacite ih.

A onda krenite dalje, sve što je kupljeno odavno, zamenite novim, čuvajte svoje lice.

Kad sve to završite, neseser se osuši i svoju šminku, ono što još može da se upotrebljava, vratite unutra, zavirite u neseser svoje ćerke i pomozite joj da uradi isto.

Neverovatno je šta sve može da se nađe u neseseru jedne devojke, one se ponašaju kao kolekcionari dekorativne šminke, koliko god se bunila, naterajte je da se oslobodi svega što čuva godinama i što najverovatnije nikada ili vrlo retko koristi. Naročito obratite pažnju na sve one pudere kojima pokušavaju da sakriju svoju prelepu mladu kožu, njima je rok trajanja mnogo kraći nego što one misle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*