Home / Kafa sa tetkom / Uskršnja pogača
Uskršnja  pogača

Uskršnja pogača

Potrebno je:

kocka kvasca
½ l mleka
100 g maslaca
2 kašičice soli
3 žumanca
oko 1 kg brašna

Priprema:

Paketić kvasca rastvoriti u šolji mlakog mleka sa kašičicom šećera. Kada uskisne, sipati u vanglu, dodati mleko,  maslac, so, 2 žumanca i brašno da se zamesi glatko testo. Dobro ga premesiti rukama i ostaviti da nadođe na toplom mestu (pokriti krpom). Kada naraste, premesiti još jednom i podeliti u jufkice, napraviti loptice i poređati u okrugli pleh (praviti razmak između njih jer narastu) i ostaviti da odmori još oko pola sata. Premazati umućenim belancetom i posuti susamom. Pećie na 200 stepeni oko 40 minuta.

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*