Tortijada – Slatka tradicija u Jagodini

U subotu, 07.04. 2012. godine, u kongresnoj sali Hotela Jagodina, održana je šesta po redu Internacionalna Tortijada.

Takmičarski karakter ove manifestacije je manje značajan koliko je značajan njen humanitarni karakter, sve torte su poklonjene, kao i prethodnih godina – Školi za učenike oštećenog sluha i govora „11 maj“, manastiru Sveta Petka,  Udruženju obolelih lica u Paraćinu, Društvu za pomoć osobama sa posebnim potrebama, Centru za dnevni boravak dece i omladine sa autizmom, Gerontološkom centru u Jagodini, Centru za socijalni rad u Ćupriji, Centru za samostalni život invalida Jagodina, Romskom centru „Oaza“, deci i starima koji su na programu Narodne kuhinje Crvenog krsta.

Organizator ove slatke manifestacije je Udruženje građana Slatki Osmeh  koje je osnovano 2008. godine . Cilj udruženja je da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, gde mala pažnja ima veliki značaj. Članice su vredne, vesele žene, otvorenog srca i širokog uma, kojima je cilj da pomažu, daju primer i ujedno se druže, menjaju recepte,  ideje i razmenjuju iskustva.

Veliko je zadovoljstvo učestvovati na ovoj manifestaciji bilo  kao učesnik ili kao posetilac. Bilo je to pravo carstvo veselih boja, dobrog raspoloženja i u pravom smislu reči – slatkih osmeha.

Nagrade su se delile u nekoliko kategorija –  po tri nagrade za svečane torte, dečije torte i torte sa šlagom. Učesnica iz Skoplja je dobila nagradu za tortu koja je prešla najdalji put kako bi učestvovala na takmičenju, najstarija učesnica i najmlađa učesnica su takođe nagrađene, kao i muški učesnik.

Težak je bio posao članovima žirija jer je svaka torta sama za sebe bila pravo umetničko delo, a samim tim što je pravljena u humanitarne svrhe, svaka učesnica je bila pobednica.

Manifestacija je bila podržana od strane brojnih sponzora, a generalni sponzor je bio Dijamant iz Zrenjanina, te su sve učesnice dobile vredne nagrade. Posebno iznenađenje je bila i nagrada Turističke agencije Odisej iz Jagodine – izvučena je jedna učesnica koja je dobila nagradno letovanje u Grčkoj.

Mnogo je razloga da se svi danas slatko osmehujemo i  damo podršku ovakvim akcijama i obavezno učestvujemo.

Autor: Gordana Radojković

Fotografij: Gordana Radojković

.

One comment

  1. Toliko ljubavi i truda , svaka cast . od mene za vas deset zlatnih zvezdica , pozdrav <3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *