Home / Kafa sa tetkom / Prolećni ručak, sve boje u tanjiru
Prolećni ručak, sve boje u tanjiru

Prolećni ručak, sve boje u tanjiru

Danas vam dajemo predlog za zdrav, ekonomičan i veseo  ručak.

Skuvati pileće belo meso sa šargarepom, graškom i kukuruzom šećercem. Procediti supu i zakuvati knedle. Od piletine napraviti ajmokac a seckano kuvano povrće iskoristiti za prilog koji se zove :

Šarena pasta

300 g paste tricolori (u tri boje)

3 kašike pavlake

pola kesice majoneza

so i biber

kuvana šargarepa, kuvan grašak i kukuruz

Pastu prokuvati, ocediti i pomešati sa seckanim povrćem, pavlakom i majonezom.

Zapečena boranija:

1 kesa smrznute žute boranije

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika suvog povrća

mirođija i peršun (sveže ili suvo)

1 jaje

šolja mleka.

Izdinstati  seckani beli i crni luk i dodati boraniju. Posoliti, začiniti i sipati suvo povrće. Kada je malo omekšalo izručiti u vatrostalnu činiju i preliti umućenim jajima i mlekom. Zapeći u rerni dok ne porumeni.

Aranžirati u tanjiru sa zelenom salatom.

Uživajte!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*