Home / Kafa sa tetkom / Pileća krem čorba
Pileća krem čorba

Pileća krem čorba

Sreća je pa u supermarketima imamo razne mešavine smrznutog povrća i čorbu možemo lako spremiti. Piletina i povrće se brzo skuvaju a „začin“ na kraju daje bogat kremast ukus.

Potrebno:

300-400 g piletine  (pileća sitnež, bataci ili grudi)
1 kesa smrznute mešavine za čorbu
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
lorberov list
peršunov list
So i biber
1 žumance
3 kašike pavlake

Priprema:

Sve sastojke naliti sa oko 1,5 l vode, posoliti, pobiberiti i kuvati oko 1 sat. Kada je kuvano , izvadite piletinu, očistite od kosti, meso sitno iseckajte i vratite u čorbu. Umutiti žumance i pavlaku, razrediti tečnošću iz čorbe i onda sve zajedno promešati kada se skine sa vatre.

Savet : Najbolje je da kremom začinite samo onu količinu čorbe koju jedete danas a da onaj deo što ostaje za sutra ostane „čist“ da se prilikom podgrevanja ne bi ukiselio.

Gordana Radojković

2 comments

  1. Recept nije loš, ali mi se ne sviđa što ste u sastojke stavili da treba i kesica smrznute mešavine za čorbu…
    Mislim da je bolje povrće za čorbu spremati ručno.

  2. U pravu ste. Najbolje je koristiti sveže povrće. Smrznuto samo onda kada smo prinuđeni da spremamo na brzinu, što je u toku radne nedelje vrlo čest slučaj. Otuda i ovaj predlog.
    Hvala na komentaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*