Naypong / FreeDigitalPhotos.net

Pasta za zube kao sredstvo za čišćenje

Pasta za zube je zbog svojih blago abrazivnih svojstava odlično sredstvo za čišćenje i poliranje, može otkloniti neke loše mirise, zato je slobodno koristite za čišćenje nekih predmeta.

Sigurno već znate da pastom za zube odlično možete ispolirati nakit i predmete od srebra. Dovoljno je da stavite malo paste na vlažnu krpu, dobro istrljate predmet ili komad nakita koji želite da očistite a zatim isperete pod mlazom tople vode, ako se radi o predmetu koji ne smete da kvasite, ako ima samo neki srebrn deo, drugom vlažnom krpom dobro očistite ostatke paste.

Tragove od bojica i hemijskih olovki na garderobi  takođe možete očistiti pastom, nanesite tanak sloj, utrljajte prstom na mesto gde je fleka, ostavite da odstoji pola sata a zatim uobičajeno operite deterdžentom. Isto možete pokušati sa mrljama na koja neka druga sredstva nisu delovala.

Drvenim predmetima koji vremenom izbuge sjaj, vratima, okvirima prozora, udahnućete nov život ako ih operete vodom u koju ste rastvorili pastu za zube. Koristite malo grublju krpu i ovako ćete skinuti slojeve prašine i duvana koji su se godinama taložili na drvetu. Naravno, isperite mlakom vodom.

Pasta za zube u kombinaciji sa sirćetom je odlično sredstvo za pranje tepiha. Rastvorite ih u topoloj vodi i prionite na posao. Pošto su tepisi veliki, obično ih nosimo na pranje, ovo sredstvo je odlično za pranje manjih tepih staza ili staza koje stoje ispred ulaznih vrata, biće kao nove.

I na kraju, kristalni predmeti vremenom takođe gube sjaj, zbog udubljenja koja najčešće imaju ih je vrlo teško oprati. Pasta i stara četkica za pranje zuba čuda čine, vaza će vam blistati kao da je nova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *