chrisroll / FreeDigitalPhotos.net

Osnovna astrološka podela

Imamo tri astrološke podele po znacima, vrlo logične i jednostavne.

To su podele po:

–    polaritetu – muški i ženski znaci
–    kvalitetu – kardinalni, fiksni i promenjivi
–    elementu – vatreni, vazdušni, vodeni, zemljani.

Polaritet u osnovi govori kako reaguje neki znak.

Muški znakovi su samoincijativni a ženskim treba podstrek.

Kvalitet govori  kako znakovi reaguju na životne situacije.

Elementi ukazuju na temperament.

Ovan je muški, kardinalni, vatreni znak. Pripadnici ovog znaka su samosvesni, prodorni, vatreno izgaraju u svim situacijama. Ne zaustavljaju se dok ne ostvare cilj.

Bik je ženski, fiksni, zemljani znak. Pripadnici ovog znaka žude za sigurnošću. Vole da uživaju u onome sto su stekli. Teško se pokreću i još teže menjaju mišljenje.

Blizanac je muški, promenjiv, vazdušni znak. Pripadnici ovog znaka su uvek u pokretu, radoznalisu i često menjaju ciljeve. Tako rasipaju energiju i retko stignu da ostvare svoje zamisli.

Rak je ženski, kardinalni, vodeni znak. Pripadnici ovog znaka reaguju emotivno i sa maštom. Nezaustavljivi su u maštanju, želji za prodicom.Vezani su za tradiciju koju utiskuju u budućnost.

Lav je muški, fiksni, vatreni znak. Pripadnici ovog znaka zacrtavaju svoje ciljeve ka kojima idu lagano i sigurno. Ne menjaju pravce, glasno i strasno se bore za najbolja mesta. Vrlo često uspevaju u tome.

Devica je ženski, promenjivi, zemljani znak. Pripadnici ovog znaka služe životu. Potreban im je podstrek da bi dali najbolje od sebe. To je intelekt, čist i suv. U svojim analiziranjima menjaju ciljeve i mišljenja.

Vaga je muški, kardinalni, vazdušni znak. Pripadnici ovog znaka se svesni sebe,    vezuju se za druge ljude. Vole ljubav i sve sto je lepo i sa stilom. Uživaju da su u lepom društvu, na lepim mestima. Cilj im je obezbediti sebi sigurnost kroz uživanje.

Škorpija je ženski, fiksni, vodeni znak. Pripadnici ovog znaka su intuitivni, treba im emotivni podstrek da bi bitisali. Pronicljivi i tvrdoglavi ujedno, ovo su nadasve senzualna bića koje mašta obnavlja. Feniks zauvek.

Strelac je muški, promenjivi, vatreni znak. Pripadnici ovog znaka su optimistični ljudi koji dele ono što znaju da bi imali mesta za nova saznanja. Cilj im se menja, ali svakom pristupaju strastveno. Nasmejani učenici zivota.

Jarac je ženski, kardinalni, zemljani znak. Pripadnici ovog znaka teže ka sigurnosti,  materijalnoj i emotivnoj. U svemu gde krenu moraju da osećaju zemlju pod nogama. Realni emotivci.

Vodolija je muški, fiksni, vazdušni znak. Pripadnici ovog znaka su otvoreni za nove ideje, ali se teško odriču starih. Nepredvidiva budućnost, misli i originalnost je jedan njihov deo. Drugi teži stabilnosti. Kontrolisani haos.

Ribe su ženski, promenjivi, vodeni znak. Pripadnici ovog znaka su maštoviti srećnici. Cilj im je ljubav. U nju veruju za nju žive. Nežni i maštoviti emotivci koji menjaju sebe i svet zbog ljubavi. Intuitivni iluzionisti.

Autor: Radica Milovanović astrogrineta@gmail.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *