Home / Kafa sa tetkom / Odlično sredstvo za čišćenje – alkoholno sirće
Odlično sredstvo za čišćenje – alkoholno sirće

Odlično sredstvo za čišćenje – alkoholno sirće

Pre nego što odlučite da kupite neko sredstvo za čišćenje koje samo u reklamama izgleda kao magično sredstvo koje čisti tako da nećete oštetiti lak nanoktima i ribati beskonačno, probajte neke stvari da očistite alkoholnim sirćetom.

Možete očistiti kamenac koji se nataložio oko slavina, dovoljno je da sipate malo sirćeta i ostavite preko noći. Lonce, šerpe i lončiće za kafu koji vremenom požute samo napunite vodom, sipajte malo sirćeta i takođe ostavite preko noći. Ujutru operite vodom i deterdžentom i fleke će nestati.

Pločice u kuhinji i kupatilu, kao i prozore, dovešćete do visokog sjaja ako ih operete mlakom vodom u koju ste sipali sirće, na dva litra vode, šoljicu sirćeta.

Fleke sa stolnjaka, ali ako nisu stare, dakle ako vam se desi da prospete nešto za šta znate da će ostaviti fleku natopite sirćetom i odozgo pospite deblji sloj kunjihnske soli. Ostavite par sati i operite. Isto možete uraditi i sa flekama na tepisima.

Ako vam se u kuhinji oseća jak miris onoga što ste spremale, ribe, kupusa, sarme, u litar vrele vode sipajte šoljicu sirćeta. Isparavanjem, sirće će neutralisati sve mirise.

Fleke koje ostaju na garderobi od nitni, metalnih alki, od dezodoransa, pa čak i znoja uspešno ćete otkloniti ako stvar koja ima ovakve mrlje potopite u hladnu vodu u koju ste sipali sirće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*