Kad se vredne ruke slože – novo na Internet nebu – MEZZE!

Blogovi o kuvanju, blogovi sa receptima, ili food blogovi su veoma popularni u celom svetu pa i u Srbiji, sve više  kada nemamo ideju, u nedoumici smo ili nismo sigurne kako se nešto proprema, odlazimo na neki od blogova kako bi se informisale. Ali i pored toga, većina žena kupuje specijalizovane časopise o kuvanju gde se mogu pročitati i razni drugi saveti vezani za hranu, dekoraciju i dekoraciju stola.

Vođene time da se kuvanje ne sastoji samo od mešanja varjačom, već da je to kreativan posao tokom kojeg treba obratiti pažnju na detalje, i da vrhunski spremljena hrana treba da bude i čulni i vizuelni užitak, nekoliko food bloberki je pijući kafu došlo na ideju da pokrenu besplatan online magazin kakvi već postoje u inostranstvu i tako je nastao online magazin MEZZE.

Želele smo da napravimo magazin koji neće biti samo kolekcija recepata već će imati raznovrstan sadržaj sa gastronomijom kao temom. Da ne bude samo nešto iz čega ćete prepisati recept, već materijal iz koga će čitaoci naučiti nove tehinke u pripremi hrane, otputovati na nove gastro destinacije, saznati koje restorane obavezno obići, a koje zaobići, i upoznati ih sa zvezdama domace gastronomske scene.

Ovim projektom, food blogerke razbijaju predrasude da žene ne mogu mnogo same, pa kompletnu pripremu sadržaja za magazin, obradu fotografije i prelom teksta rade same, sa puno entuzijazma pokazujući svoju multitalentovanost.

Svaki recept je propraćen je i fotografijom koje su delo samih autorki, a akcenat je na fotografiji jer se vode devizom da prvo jedemo očima.

Prvo, promo izdanje ovog specifičnog magazina posvećeno je Uskrsu, možete naći pregršt ideja za dekoraciju, recepata za uskršnju trpezu, kao i idejama šta raditi sa jajima koja nam ostanu posle prazina.

Cilj ovih blogerki zaljubljenih u kuvanje je da pored štampanih časopisa o kuvanju postoji i jedan online časopis koji će svima koji su zainteresovani i vole da kuvaju ponuditi isprobane i pouzdane recepte, a istovremeno žele da promovišu food blogere kao i njihov talenat za fotografiju .

Saradnice cčsopisa su prekaljene food blogerke koje su svojim bićem apsolutno posvećene kultu hrane.

Tim Mezze časopisa čine prekaljenje food blogerke koje su svim svojim bićem posvećene kultu hrane, koje se druže i razmenjuju iskustva.

Iako ćete se na prvi pogled zaljubiti u njihov časopis MEZZE, posetite i njihove blogove, uvek možete naići na recept koji ne znate ili na odličnu ideju kako da od hrane napravite čaroliju:

Mihaela – Tortelina

Marija – Palachinka

Olja – Ja u kuhinji

Lana – La cuisine creative

Jelena – foodforthought

Ana – Prstohvat soli

Maja – Cooks and Bakes

Gaga – Moje Grne

Sanja – Knjiški moljac

Milica – Milin Kuvar 

Ivana – So i biber 

Srećno MEZZE-rke!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *