Home / Kafa sa tetkom / Čudan zakon na pomolu – zabranjeno brbljanje u frizerskim salonima
Čudan zakon na pomolu – zabranjeno brbljanje u frizerskim salonima

Čudan zakon na pomolu – zabranjeno brbljanje u frizerskim salonima

Evropska unija baš ume da nas iznenadi sa nekim zakonima i propisima, najnovije je da se pred potpisivanjem nalazi sporazum koji će frizerkama zabraniti nošenje cipela sa visokom potpeticom u salonima, a i njima i frizerima zabraniti nošenje bilo kakvog nakita tokom rada, uključujući i ručni sat.

Ako ovaj zakon bude prihvaćen, frizerke će ubuduće raditi u ranvoj obući. S obzirom da frizeri svoj posao obavljaju u stojećem položaju što naravno utiče na noge i kičmeni stub, donekle je razumljivo (iako nije razumljivo da se ovakve stvari uređuju zakonom), ali ovaj zakon će uvesti zabranu zbog veće mogućnosti da se frizerka u cipelama sa visokom potpeticom oklizne na pramenove kose dok šiša klijeta.

Što se nakita tiče, on će biti zabranjen iz higijenskih razloga, da li će se time čuvati frizeri ili klijenti nije precizirano, ali ni ovo ne zvuči baš kao neophodna mera, imajući u vidu da frizeri nisu ni stomatolozi ni hirurzi i da uglavnom svoj posao obavljaju noseći rukavice.

U zakonu će takođe stajati uputstvo da se izbegava časkanje i “isprazno brbljanje” u frizerskim salonima, ono što je za njih karakteristično u celom svetu, već da je uputno da se u salonima vode “socijalni dijalozi” koji mogu biti korisni za čitavu zajednicu.

Ovaj sporazum bi do kraja meseca trebalo da bude potpisan između predstavnika EU u Briselu i predstavnika sindikata evropskih fizera Uni-Europa Hair and Beauty, ako bude potpisan biće dostavljen svim zemljama članicama EU kao direktiva.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*