Home / Kafa sa tetkom / Uskršnje radionice, naučite dekupaž tehniku oslikavanja jaja
Uskršnje radionice, naučite dekupaž tehniku oslikavanja jaja

Uskršnje radionice, naučite dekupaž tehniku oslikavanja jaja

Uskrs je na pragu, svako ima svoju tehniku oslikavanja jaja, neko se drži standardnog farbanja jaja, lukovinom ili kupovnim farbama, neko eksperimentiše materijalima i bojama kako bi dekorisao jaja i obradovao svoje ukućanje a naročito decu.

Ženski časopisi će biti preplavljeni slikama fantastično oslikanih i ukrašenih jaja i sigurno često pomislite kako to nikako ne biste umeli da uradite sami. Ako želite da izmamite uzdahe svojih ukućana i gostiju, i dobijete pohvale, posetite jednu od uskršnjih radionica na kojima možete naučiti kako da oslikate jaja dekupaž tehnikom ili kako da četkicom od jajeta napravite malo umetničko delo.


U orgnizaciji Udruženja građana KOD, pod rukovodstvom direktorke Gabrijele Vasić, magistra slikarstva i umetničkog direktora galerije Gallery ALT, 31. marta i 1. aprila, od 15 do 18 sati, u kući Đure Jakšića u Beogradu, biće organizovana radionica dekupaž tehnike oslikavanja drvenih jaja koju će voditi Olivera Šumanac, dizajner dekupaž predmeta, članica udruženja KOD i saradnica galerije ALT.

Ovaj dvodnevni kurs košta 2.700 dinara, a za decu od 8 do 12 godina je besplatan, zato slobodno povedite svoju decu sa sobom.

Sav neophodan materijal biće obezbeđen od strane organizatora i jaja koja oslikate nosite sa sobom.

Na ovom kursu ćete naučiti početnu i shabby chic tehniku, prvo oslikavajući ravne i zaobljenje površine a potom jaja.

Druga radionica biće održana 7. i 8. aprila, od 12 do 15 sati, isped kuće Đure Jakšića, ako vreme bude bilo lepo, u suprotnom će biti održana unutar kuće, a na njoj možete naučiti kako da oslikate drvena jaja i predmete od drveta standardnom tehnikom. Ovu radionicu će voditi Jelena

Gabrijela Vasić

Blanuša, takođe članica udruženja i saradnica galerije. Ova radionica košta isto kao i prethodna – 2.700 dinara.

Ukoliko odlučite da  naučite i jednu i drugu tehniku, cena za oba kursa je 5.000 dinara, a na ovu cenu, kao i ako odlučite da posetite samo jednu radionicu, pozivajući se na Tetku možete dobiti još 10% popusta.

Studenti i odlični đaci takođe dobijaju 10% popusta na obe radionice.

Plaćanje možete  izvršiti na licu mesta.

 

6 comments

  1. Gordana Radojkovic

    Divno!

  2. Nema potrebe da placate kurs.Evo mog nacina za izradu dekupaza 1) nabaviti lepak na bazi bode, 2) nabaviti salvete, 3) malo ulja i 4) malo vode. Prvi sloj salvete, tamo gde je slika, odvojite i lepkom nalepite na jaje, zatim cetkicom i lepkom predjite preko slike, onda predjite cetkicom i vodom, a zatim uljem. Morate sacekati da se osusi.

  3. Preskupo !!!!!!!!!
    U Modellini , u njihovoj prodavnici hobby programa mozete sve to da vidite BESPLATNO …ja sam bila i svasta naucila od onih ljubaznih devojaka !!!

  4. Nema potrebe da koristite lepak, dovoljno je da sliku sa salvete premazete belancem i ostavite da se osusi. JAJA SU, PROVERENO, BEZBEDNA ZA UPOTREBU, a efekat u esteckom smislu je isti kao sa lepkom.

  5. Super saveti,hvala svima!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*