Home / Kafa sa tetkom / U susret vikendu , novo podsećanje, stare uspomene, poznati miris i divan ukus
U susret vikendu , novo podsećanje, stare uspomene, poznati miris i divan ukus

U susret vikendu , novo podsećanje, stare uspomene, poznati miris i divan ukus

Prženice

Prženice ili moče, pohovan hleb, kvašenice ili pofezne,  poznate su i prave se u svim zemljama sveta a konzumiraju se i sa slatkim i  slanim prilozima.

U vreme našeg detinjstva, ostaci hleba “od juče“ su se uvek pretvarali u prženice za doručak, jer jaja, sir, mleko i kiselo mleko (koje su mame same kiselile) su bili obavezni  u frižderu.

Prave se tako što se bajat hleb iseče na kriške i umače u umućena jaja u koje je dodato malo mleka. Prži se na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane.

Jedu se sa sirom, kajmakom, pavlakom, uz jogurt ili kiselo mleko. U slatkoj varijanti mogu se jesti i sa džemom i medom.

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*