Home / Kafa sa tetkom / Twix štangle
Twix štangle

Twix štangle

Pravo prijatno iznenađenje za sladokusce, posebno za ljubitelje kombinacije karamele, čokolade i biskvita. Zavolećete ih brže i više od originalne čokoladice koja je bila inspiracija.

Potrebno je:

za karamel krem:

100 g lešnik karamela
600  ml mleka
8 kašika šećera
50 g maslaca
2  kesice C pudinga od karamele;

za testo:

125 g margarina
kašika masti
100 g kisele pavlake
oko 300 g brašna, da se zamesi mekano testo da se ne lepi
2 kašike šećera
pola kašičice praška za pecivo;

glazura od čokolade:

100 g čokolade za kuvanje
3 kašike zejtina.

Priprema:

umesiti testo, razviti u pravougaoni manji pleh i ostaviti u firžderu oko pola sata. Ispeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni .

Karamele prokuvati u 100 ml mleka da se istope. Puding skuvati sa 8-10 kašika šećera u pola litre mleka. Pomešati istopljene karamele sa pudingom i dodati maslac. Vruće preliti preko hladnog testa. Kada se ohladi preliti glazurom od čokolade. Seći na kocke.

Gordana Radojković

One comment

  1. super,pravicu 🙂 hvala za recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*