Home / Kafa sa tetkom / Šarena musaka
Šarena musaka

Šarena musaka

Prolećno jelo koje će se jesti prvo očima a onda oduševiti svojim izuzetnim ukusom. Pravi praznik u tanjiru.

Potrebno je:

½  kg mlevenog mesa
½ kg spanaća
200 g pirinča
3 jaja
šolja mleka
so
glavica crnog luka
1 šargarepa

Priprema:

sitno iseckati luk i na njemu propržiti mleveno meso i rendanu šargarepu. Posoliti po ukusu. Pirinač prethodno obariti u slanoj vodi a spanać malo popariti u vrućoj vodi  i iseckati. Sve to dobro izmešati, sipati u vatrostalnu posudu za pečenje  i preliti umućenim jajima i mlekom. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Seći na kocke i služiti uz svežu zelenu salatu ili pavlaku.

Musaku pravila i recept poslala Anđelka Korićanin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*