Prolećne lazanje

Potrebno:

0,5 kg svežih  lazanja

1 kg svežeg spanaća

100 g milerama

100 g dimljenog kačkavalja

2 jaja

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

50 g maslaca

200 ml mleka

1 kocka za supu

maslinovo ulje, brašno, so, biber, muskatno orašče.

Priprema:

Iseckani crni i beli luk prodinstati na maslinovom ulju i dodavati svež iseckan spanać.

Spanać je gotov kada iz njega ispari voda. Dodati so, biber, muskatno orašče, mileram, jaja, rendani kačkavalj i promešati.

Spremiti bešamel od maslaca, brašna i mleka.

Skuvati supu u kocki u 0.5 l vode.

Vatrostalnu posudu podmazati margarinom i ređati naimenično kore za lazanje, fil od spanaća, bešamel i zalivati supom.

Poslednju koru premazati bešamelom i narendanim kačkavaljem. Peći poklopljeno u rerni 45 minuta na 220 C. Poslednju koru premazati bešamelom i narendanim kačkavaljem. Peći poklopljeno u rerni 45 minuta na 220 C a zatim otklopiti i peći  još 15 minuta, dok  ne porumeni.

Recept poslala Sanja Tomić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *