Home / Kafa sa tetkom / Novo na Internetu – online gledanje u šolju
Novo na Internetu – online gledanje u šolju

Novo na Internetu – online gledanje u šolju

Gledanje u šolju staro je koliko i “kafenisanje”, nekome je samo zabava, neko veruje u ono što mu kafa “kaže”, mnoga ženska druženja ne mogu se zamisliti bez prevrnute šoljice, verovali u proricanje iz taloga kafe ili ne, to je jednostavno ritual.

Danas internet i društvene mreže mogu gotovo sve, pa i da omoguće dodatnu zabavu dok uživate u omiljenom jutarnjem ritualu, u ispijanju kafe.

Mnogi tvrde da ne mogu da zamisle svoj dan a da nisu popili barem jednu šoljicu ovog napitka. Drugima, razgovori sa prijateljima počinju tek kad je kafa spremna za ispijanje. Kafa je odavno poznata i kao sredstvo za proricanje sudbine. Okretanje šoljice i razgovori o budućnosti, sreći u ljubavi, karijeri, takođe su mnogima postali ritual.

Veština proricanja gledanjem ili čitanjem iz šolje potiče još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz taloga kafe već iz čaja. U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim delovima sveta sudbina čita iz kafe.

Brend Doncafé je pokrenuo prvu akciju online gledanja u šolju pod imenom Šoljoskop, zahvaljujući kojem putem Twitter naloga @Ljubitelji_kafe, svi korisnici ove društvene mreže mogu na jednostavan način da saznaju šta je to što im poručuju mistične i tajanstvene šare koje se stvaraju u talogu na dnu šoljice.

Ne morate više brinuti o tome da li ste dovoljno maštoviti i vešti u tumačenju skrivenih simbola u talogu kafe. Dovoljno je da popijete svoju kafu, prevrnete šolju i nakon pet minuta uslikate razliveni talog a fotografiju pošaljete na twitter nalog @Ljubitelji_kafe. Sudbina će vam se sama „ukazati“.

Uživajte u svom omiljenom napitku i zabavite se uz Šoljoskop, koji će vas zasigurno nasmejati, ponekad malo zabrinuti, ali veoma često i iznenaditi svojim „neverovatnim  moćima“ otkrivanja budućnosti.

Hoće li da mi se ispuni želja?

 

Odgovor

 

5 comments

  1. zanima me posto sam u vezi zarucena DALI CU SE UDATI ZA TOG COVJEKA HOCU LI POSTATI MAJKA I DALI CU DOBITI KONACNO POSAO PRAVI HVALA

  2. Owo je link ukoliko mozete da mi pogledate u solju…Hwala unapred…

  3. Mozete li da pogledate?

  4. Jel mozete pogledati?

  5. milovan zanima me hocu li se ozeniti do godine i otici u inostranstvo zapoceti now zivot sa zenom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*