Home / Kafa sa tetkom / Lazanje
Lazanje

Lazanje

Potrebno:

½ kg svežih kora za lazanje ( ne moraju se prokuvati)

½ kg mlevenog mesa

800 g šampinjona

glavica crnog luka

200 ml kečapa

sastojci za bešamel sos: margarin, brašno, mleko, so, biber

200 g kačkavalja

sveže kore za lazanje

Priprema:

Šampinjone iseckati na listiće i dinstati ih na malo ulja, dok ne ispari sva voda.

Na malo ulja prorpžiti sitno seckanu glavicu crnog luka, dodati mleveno meso i pržiti dok se svako zrno ne uprži a zatim dodati kečap i kuvati pet minuta.

Napravite bešamel sos.

Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premazati uljem i na dno staviti dve kore. Sipati preko fil od mlevenog mesa.

Prekriti korom a zatim ravnomerno sipati šampinjone i preko njih bešamel sos.

Ponoviti dok ima fila, red fila od mlevenog mesa, red šampinjona i bešamel sosa. Zadnju koru premazati bešamel sosom i odozgo posuti rendani kačkavalj.

Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 40 minuta.

Napomena: so i biber koristite samo za pravljenje bešamel sosa, to će biti dovoljno za šampinjone, a sos od mlevenog mesa će biti dovoljno slan od kečapa.

Služiti uz parmezan i zelenu salatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*