Krompiri, krompiri, veseli krompiri

Došli su nam iz Amerike ali toliko smo ih prisvojili da ne možemo da zamislimo jelo bez priloga u kome je i krompir. Spremamo ih na razne načine a ovog puta vam nudimo ideju za koju vam ne treba recept – ništa lakše i ništa brže. Ne morate čak ni da znate da kuvate a ni da pržite. Ne treba vam ulje, samo so i tepsija. Očistite krompir, podelite uzdužno na pola i poređajte na pleh. Posolite i stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Peku se oko pola sata dok ne porumene i dok se gornja korica ne odvoji da podsećaju na balončiće. Gurmani stavljaju i režanj slaninice na njih, ali nije obavezno. Služe se i jedu sa domaćim kajmakom i belim sirom, ali mogu se jesti sa bilo čime što imate u frižderu.

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *