Klikom do venčanja uz pomoć dve Marine

Onog trenutka kad odgleda Pepeljugu, svaka devojčica počne da sanja o princu na belom konju, svom venčanju i najlepošoj haljini koju će obući tog dana koji će biti samo njen, često sanja i do detalja “režira” taj dan u kome će pobeći iz realnosti i uspeti da bude princeza iz bajke.

O tom danu sanjaju i mame i bake, tetke i strine, kroz čitav život joj najavljujući da će njena svadba biti za pamćenje, da će se tog dana, iako ne piju, napiti od sreće. I tako ženski deo familije sanja sve do onog dana kad venčanje konačno bude zakazano. Tog trenutka svaka mama, baka, strina, tetka, svaka drugarica, ima svoju sliku kako bi venčanje trebalo da izgleda što buduću mladu može samo da raspameti. Rastrzana između onoga što bi želela i što bi želeli drugi često plače na ramenu svog princa pomišljajući da mu predloži da pobegnu i venčaju se bosi, na nekoj plaži, okruženi vodom koju ne mogu da preplivaju oni koji bi od njihovog venčanja da naprave ono što oni žele.

Oboje tako musavi od njenih suza, pred najlepši dan koji će ih uvesti u zajednički život, odustanu od ideje o begu i počnu da razmišljaju o gostima, venčanici, odelu, meniju, pozivnicama…

Setite se filma “Moja mrsna pravoslavna svadba”, tako izgleda većina priprema i u Srbiji, svako vuče na svoju stranu dok budući mladenci, zbunjeni, ne znaju šta ih je snašlo.

I onda polako kreće ludilo, traženje restorana, muzike, preporuke, biranje haljine, cipela, do dana venčanja i svadbenog ručka, ono dvoje koje već svi nazivaju “naši mladenci” su potpuno iscrpljeni i već nekoliko puta posvađani.

Venčanje se visoko kotira na listi stresa, i vođene time, koliko vremena treba da bi se obezbedilo sve što je potrebno, dve Marine su se dosetile da naprave mesto gde ćete moći da pronađete sve, od saveta kako izabrati bend, gde pronaći najlepšu venčanicu, restoran, kako da napravite spisak gostiju i raspored sedenja istih, kako da isplanirate celo venčanje i pomirite tradiciju i moderno kako biste zadovoljili i baku i drugarice,kako da dođete do najbolje šminkerke, a da ne pogubite sve živce.

Dve Marine, Marina Džever i Marina Carević su drugarice još od osnovne škole, zajedno su išle u srednju, čak i na fakultet. Obe su završile Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smer Menadžment preduzeća i bilo je, kako kažu, sasvim prirodno da se na kraju nađu i u istom poslu. Tako je nastao sajt Klik do venčanja.

Marina Carević i Marina Džever, radna atmosfera

Da se pripreme za venčanje ne bi pretvorilo u veliku mrsnu pravoslavnu svadbu, umesto da krenete u beskrajno obigravanje po gradu u potrazi za svim stvarima koje su vam neophodne, tu je Klik do venčanja, uz pomoć miša možete saznati gde se nalazi ono što želite, a možda vam pomoći i ako ne znate šta želite, nemate nikakvu ideju sem da tog dana sve mora da bude specijalno, neponovljivo, kao iz bajke.

Kada su krenule u posao, Marine nisu mnogo znale o poslovanju na Internetu, samo su bile svesne toga da će mnogo više postići nego da dele flajere po gradu, i počele su da uče. Danas većinu stvari znaju da urade same, mnogo su naučile o Internet marketingu, stvaraju svoj Internet identitet i sa puno entuzijazma i dalje uče a cilj im je da jednog dana i same počnu da se bave organizacijom venčanja. Za sada, one su samo most od mladenaca do raznih vrsta usluga, prečica do savršenog venčanja i kažu da im je ovaj posao potpuno promenio život.

Mnogi kojima su ponudile saradnju su je oberučke prihvatili jer su svesni da je Internet danas osnovno, nabrže i nakomotnije sredstvo informisanja, ali mnogi su ih i odbili. Mnogima je Internet poslednja stavka u biznisu, kažu Marine, ne mogu da veruju da im neko nešto nudi besplatno, da uđu u naš adresar – “beže od nas kao đavo od krsta jer su, valjda, navikli da posluju u Srbiji” gde besplatno ne postoji a ako i postoji često bude skuplje od onoga što se plaća.

Bez obzira na to, Marine zajedničkim snagama, uz pomoć saradnika, svoj projekat razvijaju sa željom da jednoga dana budu prvo što će svakom budućem bračnom paru pasti na pamet kad odrede dan venčanja i izaberu kumove – ostao nam je još samo Klik do venčanja.

Ako vas nisu zapratile na Tviteru na šta većina reaguje sa “OMG! Zapratio me @klikdovencanja, gotov sam”, počnite da ih pratite ako uskoro planirate venčanje, tako ćete najbrže stići do informacije.

Iako statistike pokazuju da se mladi u Srbiji sve manje venčavaju, da se brak smatra prevaziđenim a venčanja dosadnim sto puta viđenim ceremonijama, Marine žele da promene ovaj trent i spajanjem tradicionalnog i modernog pomognu svakom budućem bračnom paru da prirede nezaboravno venčanje, da njihovo sudbonosno DA bude najlepše na svetu.

One su tu da vam pomognu, vaše je samo da se volite i budete srećni.

 Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *