Louisa Stokes / FreeDigitalPhotos.net
Louisa Stokes / FreeDigitalPhotos.net

Kako da izaberete okvir za naočare

Okviri za naočare prate modne trendove, godišnje se menjaju obilici koji su u trendu, ali ono što je u trendu ne može svakome dobro stajati, zato povedite računa prilikom biranja okvira jer on može da naglasi mane na vašem licu, duži nos ili široko razdvojene oči, previše okruglo ili duguljasto lice.

Staro dobro pravili prilikom biranja okvira je da izaberete onaj koji prati liniju vaših obrva ali tako da ih ne prekriva potpuno. Donja ivica rama ne sme da dodiruje jagodice vašeg lica čak ni onda kada se smejete jer će to ponekad da dovede do toga da se naočare na vašem licu iskrive. Okvir dobro mora da vam naleže na nos, ne sme da vas steže ali ne sme ni da klizi, isto kao ni na uši, ne sme nikako da vas žulja jer će vremenom stvarati ranice iza vaših ušiju.

Iako će vam mnogi optičari preporučiti presvlačenje stakala raznim folijama i zaštitama, ili foto grej stakla, izbegavajte tamnije nijanse jer će se na takvim staklima videti svaka mrlja.

Ako imate okruglo lice, birajte pravougaone okvire, okrugle ili ovalne izaberite ako imate četvrtast oblik lica, a ako imate lice oblika trougla, izaberite okvir sa jačom gornjom ivicom. Osobe koje imaju ovalni oblik lica mogu nositi skoro sve oblike okvira, to je najzahvalniji obliklica za nošenje naočara.

I na kraju, uklopite boju okvira sa svojim tenom. Ako imate previše svetao ten, tamniji okviri će naglašavati vašu svetlu put, i ponekad ćete izgledati prebledo, birajte svetlije okvire. Ako imate taman ten izbegavajte okvire crne i tamno braon boje, sve će izgledati previše tamno, slobodno se opredelite za neku jaču veseliju boju.

One comment

  1. Dobri saveti, ali ja nikako da nadjem odgovarajuce

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *