Home / Kafa sa tetkom / Pita sa plavim patlidžanom
Pita sa plavim patlidžanom

Pita sa plavim patlidžanom

Potrebno:

½ kg kora

3 srednja plava patližana

4 jaja

2 dcl ulja

2 dcl jogurta

3 kašike pavlake

½ kesice praška za pecivo

1 veća glavica crnog luka

so, biber, beli luk u prahu

Priprema:

Plavi patlidžan oljuštiti, prokuvati 2-3 min u vodi, ocediti i sitno iseckati. U tiganju na ulju propržiti seckan crni luk i u to dodati iseckan patlidžan. Dinstati oko 15 minuta. U to dodati so, biber i beli luk po ukusu. Skinuti sa vatre i dodati 3 umućena jaja, jogurt i ulje i sjediniti.

Na dno tepsije staviti jednu koru, malo poprskati uljem pa preko toga dodati dve nafaltane kore (da dve stanu u jedan red). Preliti filom i tako svaki red – dve kore pa fil. Odozgo završiti jednom korom. Namazati umućenim jajetom pomešanim sa 1 kašikom pavlake i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.

Gordana Radojković

2 comments

  1. Odlican recept, probala ga ovog vikenda.
    Samo jedno pitanje: u spisku namirnica stoji 1/2 praska za pecivo, ali ga posle nema u opisu postupka pripreme. Ja sam ga ipak stavila u fil, pa mi je pita umalo izasla iz pleha 🙂
    Takodje, na pocetku pise 3 kasike pavlake, a posle samo jedna. Ja sam ipak stavila tri.

  2. Hvala Ana na komentaru.Drago mi je što vam se sviđa. Da, prašak za pecivo se stavlja u fil i od njega pita naraste i bude vazdušasta. Što se pavlake tiče,iskreno, nekad stavim 1 kašiku, nekad 3 a nekad i celu čašu, sve zavisi koliko imam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*