ćufte u sosu

Ćufte u sosu

Odličan ručak  koji može da se spremi za dva dana, pomalo zaboravljeno jelo, povuklo se pred najezdom moderne kuhinje.

Potrebno je:

za ćufte:

½ kg mlevenog mesa

1 jaje

1 mala glavica crnog luka

2 čena belog luka

sredina od 2-3 parčeta hleba

so, biber po ukusu;

za sos:

½ l paradajz soka

3 dl vode

kašičica aleve paprike

3 kašike brašna

so

kašičica šećera.

Napraviti ćufte od mlevenog mesa, jajeta, seckanog luka (belog i crnog) i sredine od hleba (prethodno potopljene u vodu pa oceđene). Poređati u podmazan pleh i ispeći u rerni (u uljem podmazanoj tepsiji). Možete ih i ispržiti na ulju ali vodite računa da svuda budu ravnomerno ispržene.

Na ulju ispržiti brašno, sipati lagano sok od paradajza i vodu , so, šećer i alevu papriku i krčkati oko 20 minuta. Polako dodati jednu po jednu ćuftu i sve zajedno prokrčkati još oko 10 minuta na tihoj vatri.

ćufte u sosu 1

Za prilog je najbolje spremiti pire krompir ali može se služiti i uz pastu ili kuvani pirinač.

Izvukla iz zaborava i skuvala  Gordana Radojković

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *