Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

Zaštitite kožu od hladnoće, ne štedite na kremama

Ovih hladnih dana nikako ne izlazite iz kuće pre nego što zaštitite kožu lica i ruku koji su najviše izloženi niskim temperaturama i vetru.ladnoća,vetar, ali i suv vazduh u zatvorenim i zagrejanim prostorijama utiču na našu kožu koja može da se isuši i počne da se peruta.

Pre izlaska kožu lica namažite nekom hidrantnom kremom koja će je zaštititi. Uveče obavezno očistite lice tonikom za čišćenje lica, koliko god da mislite da po ovom hladnom vremenu, kada pada sneg vaša kože ne upija čestice nečistoće, upija ih.

Da biste izbegle crvenilo lica do čega neminovno dolazi kada su niske temperature, koristite kremu sa hranljivim materijama i umirujućim agensima, a umesto pudera u prahu, koristite tonirane kreme za lice.

Michal Marcol / FreeDigitalPhotos.net

Usne takođe pre izlaska iz kuće namažite zaštitnim balzamom, a možete ih namazati i pre spavanja, kože na usnama će prva početi da puca od hladnoće što može biti veoma bolno.

Ne zaboravite ruke, koristite zaštitne kreme i obavezno nosite rukavice. Ako imate osećaj da su vam se prsti smrzli, masirajte šake i vrhove prstiju kako biste poboljšale cirkulaciju što je dobro i za kožu ruku a i da vam se ruke zagreju.

Nokte takođe treba zaštititi jer od niskih temperatura mogu postati krti i početi da se listaju i lome. Koristite stari oproban recept, prepolovite limun i njime mažite nokte, jednostavno vrhove prstiju zaronite u limun.
Ukoliko ne zaštitite kožu lica i ruku, imaćete osećaj zatezanja, kao da će vam koža pući, i možete steći utisak da izgledate starije nego što jeste.

Kada su spoljne temperature ovako niske, naše telo reaguje tako što krv usmerava ka unutrašnjim organima, koža koja je tada slabije prokrvljena proizvodi manje kolagena pa  tako gubi svoj optimalan nivo vlage.

Ne štedite na kremama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *