Home / Kafa sa tetkom / Staro, zaboravljeno jelo – Ajmokac
Staro, zaboravljeno jelo – Ajmokac

Staro, zaboravljeno jelo – Ajmokac

Potrebno:

jedne veće pileće grudi ili ½ kg pilećeg filea

2-3 čena belog luka

1 dcl ulja

3 pune kašike brašna

so

oko ½ l supe

kocka za supu ili povrće, sveže ili zamrznuto.

Priprema:

Skuvati pileće grudi ili file u vodi u koju ste dodali jednu kocku za supu.

Kada je kuvano, iseći meso na kocke. Ako ste koristili cele grudi, meso odvojite od kostiju i skinite kožicu a zatim ga sipajte u prethodno pripremljen sos:

propržiti beli luk  na ulju, dodati brašno i razrediti supom u kojoj se kuvalo meso. Kada se dobije srednja gustina, ubaci se meso i kuvati desetak minuta.

Služi se uz sezonsku salatu a može i sa limunovim sokom.

Savet:  pileće meso skuvati sa povrćem lukom, šargarepom, krompirom i začinima, ili, još bolje, sa mešavinom smrznutog povrća za čorbu. Ajmokac je ukusniji kada se razređuje takvom supom.

Ujedno se dobije ukusna čorba a takođe i kompletan ručak.

Recept poslala Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*