David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

Promena vremena je idealno vreme za nazeb, sprečite ga

Meteorološka predviđanja za sledeću nedelju su temperature u plusu, čak do 14 stepeni. Ova promena vremena i izlazak iz perioda u kome je temperatura uglavnom bila u minusu je idalna za nazebe i virusne infekcije, zato pokušajte da sprečite nazeb i poštedite sebe višednevnog curenja nosa, bola u grlu i temperature.

Oblačite se slojevito tako da čekajući u redu ili dok ste na poslu možete da se raskomotite. Ako se previše obučete tako da ne možete da skinete sako ili džemper, dovešćete sebe u opasnost da se preznojite, a onda kad tako znojavi izletite na ulicu i počnete da otkopčavate sve što možete kako biste se rashladili, dovodite sebe u opasnost od nazeba.

Provetravajte prostorije u kojima boravite i pijte što više tečnosti, najbolje čaj ili ili limunadu.

Uvedite u obroke svakoga dana supu, supe okrepljuju, a tako ćete uneti još tečnosti u organizam.

Setite se da u toku dana popijete i čašu vode, tećnost, pomaže da se telo osveži i oslobodi nečistoća.

Čak i ako ste nazebli, trudite se da uzimate što više tečnosti da bi vam organizam ostao hidriran i lakše se borio sa nazebom.

Koristite beli luk u ishrani, beli luk je prirodan antibiotik. Ako vam svakodnevne aktivnosti ne dozvoljavaju da se osećate na miris belog luka, možete ga jest uveče, pre spavanja. Ujutru, ako imate utisak da vam se dah još uvek oseća na ovog neprijatelja društvenih aktivnosti, pojedite kašičicu meda ili sažvaćite malo peršuna, oni su odličan lek protiv zadaha koji miriše na beli luk.

Pijte što više jogurta, tako ćete jačati imuni sistem, a jogurt je odličan za eliminisanje nekih vrsta bakterija. I osvežava, naravno.

Jedite što više voća i ovih dana slobodno uzmite po jednu tabletu vitamina C.

Ako nam stigne neki virus, što je vrlo moguće, teško ćete se zaštititi čak i ako izbegavate gužve, ali ako se pridržavate ovih malih saveta, vaš organizam će se lakše izboriti sa virusom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *