Neka vam u kući zamiriše domaći hleb

Potrebno:

kocka kvasca
200 ml mleka
200 ml vode
200 ml jogurta
100 ml ulja
oko 1 kg brašna
2 kašičice soli
1 kašičica šećera

Priprema:

Rastopiti kocku kvasca u mleku i dodati kašičicu šećera. Kad naraste, sipati u vanglu, dodati vodu, jogurt, ulje, so i brašno i zamesiti mekano testo. Napraviti jufkice i rasporediti u pleh (četvrtast ili okrugao) i ostaviti oko 1 sat na toplom mestu da  odmori i naraste. Staviti u zagrejanu rernu i peći  oko 45 minuta. Kada je pečeno, izvaditi iz pleha, uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Prijatno!

Recept poslala: Gordana Radojković

4 comments

  1. na ovakav način nisam nikada hljeb spremila, ali ću da pokušam.
    Divno izgleda.

  2. Moze li integralno brasno u recept?

  3. Zašto da ne može, ali objavićemo i recpet za hleb od integralnog brašna.

  4. Odlican recept, svaka cast . Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *