africa / FreeDigitalPhotos.net

Mitiseri, neprijatelji našeg lica

Mitiseri na licu izgledaju vrlo ružno i pre nego što odete kod kozmetičara pokušajte sami da ga očistite, a pošto su veliki pubertetski problem, pokušajte sami da očistite lice svog deteta, ne dozvolite mu da svoju još veoma mladu kožu navikava na kozmetičke tretmane.

Najbolji i svima več poznat lek protiv mitisera je napariti lice a zatim uz pomoć maramice pažljivo iscediti mitisere. Lice možete pariti običnom proključalom vodom ili čajem od kamilice što će pomoći da se pore otvore kako bi mitiseri bili lakše isceđeni. Nakon što iscedite mitisere ,lice namažite nekom blagom antibakterijskom kremom za lice.

Još jedan veoma uspešan lek je maska od kukuruznog brašna. Masku napravite od dve kašike kukurznog brašna i jednog belanceta. Belance penasto umitite, dodajte kukurzno brašno i mutite dok se ne sjedini, a zatim nanesite na lice i držite najviše deset minuta.

Nakon toga, lice pažljivo umijte toplom vodom sve vreme ga blago masirajući, najviše one delove na kojima imate mitisere a to je najčešće nosi oblast oko nosa.

Oba tretmana radite uveče, pred spavanje, kako bi vam se koža lica odmorila i smirila u toku noći jer će se od oba jako zacrveneti.

Naravno,  lice nećete potupno očistiti samo jednim parenjem ili maskom, ponovite ovo na svakih desetak dana, ako ne pomogne, obratite se kozmetičaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *