Merilin Monro, najlepše „bikini“ telo

Žene uvek teže tome da svoje telo dovedu do savrštenstva, danas to rade uglavnom uz pomoć estetske hirurgije, gde god je priroda “zakazala” estetska hirurgija može da popravi stvar, no nijedna intervencija ne može dovesti do prirodnog izgleda koji oduzima dah, jer ono što se “doradi” treba umeti i nositi.

Standardi vezani za žensko telo su se menjali tokom vekova, ono što je nekada bilo ideal ženskog tela i što je inspirisalo mnoge umetnike, danas više nije ideal lepote, kao ideal se sve više nameće anoreksičan izgled sa neprirodno bujnim grudima. Ovakve žene uglavnom izgledaju neproporicionalno, ali ako to privlači mušku pažnju, proporcionalnost postaje beznačajna.

Epitet koji se uvek vezuje za žensko telo je  – raskošno, ali raskošno ne podrazumeva ogromno i vulgarno.

Ideali se i danas, bez obzira na globalne trendove, razlikuju od zemlje do zemlje, pa  dok Amerikanci biju bitku sa prekomerno gojaznim osobama, u nekim afričkim zemljama idealna žena je debela žena jer asocira na plodnost i zdravlje.

U svetu se neprekidno sprovode razne ankete pomoću kojih se osluškuje potrošačko društvo koje će kasnije nametnuti trendove a raznim ženama se dodeljuju razne titule, za najlepše grudi, guzu, noge,  za najseksepilniju ženu…

Foto: thesilverscreenaffair.blogspot.com

U nedavno sprovedenoj anketi u Engleskoj, koja je imala za cilj da pokaže koje se  žensko telo smatra najlepšim, ali u bikiniju, pored svih Viktorijinih anđela koje reklamiraju kupaće kostime i koje su uzor mnogim devojkama i san muškaraca, za najlepše telo u bikiniju, izabrana je Merilin Monro, glumica koja nije živa već pedeset godina.

Ovo je očigledan dokaz da je i dalje lepo telo ono koje je skladno i proporcionalno, telo Merilin Monro je bilo baš takvo. Pored toga, ona je odisala seksepilom, čime odišu i danas njene fotografije.

Foto: haute-potato.com

Zanimljivo je da se Helen Miler, glumica koja ima 66 godina, našla na sedmom mestu na ovoj listi što dokazuje da godine nisu uvek najvažnije i da žena i u tim godinama može izgledati zanosno.

Mnogo ispod nje, na listi su Vikgorija Bekam koja je uzor mnogim devojkama, Kejt Mos i Miranda Ker.

Među prvih dvadeset žena koje svi vole da vide u bikiniju su Bijons, Rijana, Kim Kardašijan, Skarlet Johanson, Eli Makferson, ali one koje se nameću kao uzor se nisu proslavile na ovoj listi.

Ono što je važno, i što je ova anketa pokazala je da prirodno nikada ne izlazi iz mode, kakvi god da su trendovi u pitanju.

Foto: candid-cam.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *