Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Maska od jabuke za svež izgled

Bore dolaze s godinama  i teško  da postoji bilo kakva krema koja može spečiti stvaranje bora, čak ni ona najskuplja ne može ništa protiv prirode. Kad god vidite neku reklamu na kojoj se smeši tridesetogodišnja žena, reklamirajući neku kremu, srećna što se na njenom licu ne vidi koliko ima godina, treba da znate da ona ili zaista ima trideset godina, ili je njeno lice dobro obrađeno u foto šopu.

Dakle, bore se stvaraju, koliko ćete bora imati je prvenstveno pitanje genetike i ne treba se truditi da sprečite nastanak bora već da i sa borama izgledate negovano i sveže. Važno je da hranite kožu lica koja je svakodnevno izložena česticama prašine, duvana, ili nekim drugim zavisno od toga u kakvoj sredini živite i radite.

Ako imate običaj da čitate sadržaj bilo koje kreme protiv bora, pa vas ne mrzi da malo pročitate koje su karakteristike komponenti te kreme, moći ćete da zamislite “rat” koji se vodi na koži vašeg lica kada ga namažete tom kremom.

A ako sretnete ženu u godinama, sa savršenim tenom, naravno i sa borama, i pitate je čime neguje lice, većina njih će vam reći da koriste neku blagu kremu za bebe, ali i da su im i mame i bake imale lep ten i mladolik izgled. Teško da su bake, sredinom prošlog veka bilo čime od savremenih kozmetičkih sredstava negovale lice. One su usput, spremajući ručak, lice masirale kolutom krastavca koji je odličan za skupljanje pora.

Ako želite na pravi način da negujete kožu lica, kupite radije dobru hidantnu kremu nego kremu protiv bora.

A ako želite da negujete lice na prirodan način, umesto u apoteku idite na pijacu.

Maska od jabuke je odlično sredstvo za negu kože lica i nije skupa.

Kada kupujete jabuke, ne kupujte one uvozne, kao sa reklama, kupite jabuke od domaćih proizvođača, one sitnije, manja je mogućnost da su bilo čime tretirane kako bi vas privukle svojim izgledom.

Za masku vam je potebna jedna jabuka, kašika pavlake i kašika kukurznog brašna. Jabuku narendajte, dodajte pavlaku i brašno, namažite masku na lice, pustite muziku, lezite i uživajte u njoj dvadesetak minuta dok jabuka hrani vaše lice. Ispod glave obavezno stavite peškir jer postoji mogučnost da sok jabuke i pavlaka cure niz lice.

Posle dvadesetak minuta se umijte. Projno brašno u ovoj maski služi da malo zgusne masku, da ne bude previše retka, a dok je budete skidale sa lica pomoću njega ćete istovremeno uraditi blagi piling.

Bićete potpuno iznenađene kada posle ove maske dodirnete kožu lica, a ovu masku primenjujte jednom nedeljno.

Druga maska kojoj je osnova jabuka, pravi se od jedne rendane jabuke, soka od pola limuna i kašike meda. Postupak je isti, pomešajte sastojke, nanesite na lice i ostavite da stoji dvadesetak minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *