Kikiriki torta

Potrebno:

5 jaja
350 g mlevenog keksa
350 gr sirovog kikirikija
250 g šećera u prahu
2,5 dcl soka od pomorandže
250 g margarina
125 g putera
150 g čokolade

Pripema:

Od jaja napravite i ispecite patišpanj: umutiti belanca sa 5 kašika šećera, dodati žumanca, dobro sjediniti a zatim dodati 5 kaška brašna. Po želji, u patišpanj, ako želite da bude tamniji, možete dodati jednu kašiku kakaa.

Fil:

kikiriki ispecite, oljuštite i sameljite. Pomešajte ga sa mlevenim keksom a zatim u to sipajte sok od pomorandže i dobro promešajte.

Margarin i puter penasto umutite sa šećerom u prahu a zatim u to dodajte pripremljenu smesu od keksa i kikirikija.

Masu zatim podelite na pola i u jedan deo dodajte 50 g istopljene čokolade.

Filujte tortu, na patišpanj stavite fil bez čokolade, preko njega fil sa čokoladom a zatim celu tortu prelijte rastopljenom čokoladom (100 g) i ukrasite po želji.

Napomena: da glazura od čokolade ne bi bila previše tvrda i lomila se dok sečete tortu, napravite je tako što ćete čokoladu istopiti, a zatim u vrelu ubacite jedno žumance i brzo mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Pre nego što ubacite žumance, čokoladu sklonite sa vatre jer će u suprotnom žumance početi da se prži.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *