Home / Kafa sa tetkom / Junetina u crnom vinu
Junetina u crnom vinu

Junetina u crnom vinu

Potrebno:

1 veća glavica crnog luka

½ kg junećeg buta

so i biber, začini po želji,mešani

2 dcl crnog vina

2  šargarepe (po želji)

Priprema:

luk iseckati i malo proprižiti na ulju a zatim dodati meso isečeno na kocke i propžiti na luku da dobije braon boju.

Posoliti i začiniti, izručiti u vatrostalnu posudu , sipati vodu da ogrezne , poklopiti i peći u rerni oko 1 sat. Zatim dodati crno vino i seckanu šargarepu  i krčkati u rerni još oko 1 sat na 200 stepeni.

Služiti uz uz pire krompir, pirinač ili testeninu.

Recept poslala Gordana Radojković

2 comments

  1. Мене занима да ли шаргарепе стављамо ако желимо или их стављамо по жељи,тетка Гоцо?

  2. Po zelji i po ukusu. Umesto sargarepe mogu se dodati i sampinjoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*