Home / Kafa sa tetkom / Idealan poklon za ženu nisu više parfemi i nakit, već njegova lozinka za Fejsbuk
Idealan poklon za ženu nisu više parfemi i nakit, već njegova lozinka za Fejsbuk

Idealan poklon za ženu nisu više parfemi i nakit, već njegova lozinka za Fejsbuk

Godinama nas bombarduju savetima kakav poklon da očekujemo od muškaraca, šta treba da nam poklanjaju da bi nam dokazali ljubav, i da svoje veze i brakove merimo po poklonima. To je i dovelo do toga da mnoge žene veze svojih prijateljica smatraju uspešnijim nego svoje, a i do toga da se zanemare mnogo važnije stvari.

Kada čitate kakav muškarac treba da bude da bi poneo epitet – savršeni, na spisku se uvek nalazi i galantnost. Da bi čovek bio galantan, mora da ima novca, lako je biti galantan sa punim novčanikom. Ovo automatski znači da nijedan muškarac sa prosečnim primanjima ne može ni da prigviri na listu – idealan muškarac.

Mnoge žene biraju muškarce koji im mogu obezbediti ono što nisu mogli roditelji, što siromašnije detinjstvo, to veća želja za nekim ko je široke ruke.

Sigurno ste mnogo puta pročitale kako su mnoge pevačice doživele iznenađenje i pravi dokaz ljubavi, kada su ujutru otvorile oči, pogledale kroz prozor i ugledale najnoviji model nekog automobila okićen ogromnom crvenom mašnom. Poklon od udvarača, oh, kako je to divno, zašto ja nemam takvog.

Običnoj smrtnici, onoj koju mame i tate nisu remontovale na nekoj klinici za plastičnu hirurgiju se ovo neće desiti, pa ne maštajte o tome. Prvo, udvaranje se ne vrši automobilima, već rečima, gestovima i pogledima, drugo, većina tih navodnih poklona su samo sponzorski automobili, setite se toga. Svaka ta priča je samo dobro fabrikovana radi bolje prodaje te iste pevačice, kad je već uložila na sebe, a može i da vrati.

Kako god, većina žena ne računa da je muškarac pored nje onaj pravi ako je ponekad ne iznenadi poklonom vrednim bar kolika mu je plata. Dokaz ljubavi mora da postoji.

Ali, vremena se menjaju, i parfemi, nakit, bunde i slično više nisu tako veliki dokaz ljubavi.

“Predmet” koji se u 21. veku smatra vrednim i punim ljubavi je, ako ćete verovati – lozinka za njegov Fejsbuk nalog.

U nedavno sprovedenoj anketi u Americi, 30% žena se složilo da muškarac poveravanjem lozinke za svoj nalog na Fejsbuku pokazuje poverenje prema devojci, da nema šta da krije, i bezgraničnu ljubav. Na prvom mestu, on time pokazuje da mu je žena sa kojom je u vezi jedna jedina, da nema ništa sa nekim drugim ženama i da mu druge nisu važne.

Stručnjaci pretpostavljaju da je ovo povezano sa podatkom da su mnoge prevare otkrivene baš preko Fejsbuka.

Naravno, ako od nekoga zatražite njegovu pristupnu lozinku, logično je da i vi njemu date svoju. Ovo, ponovo stručnjaci, upoređuju sa seksom, jer ima ukus zabranjenog a osoba koja je dala svoju lozinku, bez obzira što je to uradila dobrovoljno, ima blagi osećaj ugroženosti, kao da je neko posmatra kroz ključaonicu.

Pre nego što zatražite nečiju lozinku, ili puni poverenja date svoju, ne zaboravite da je to prvi korak ka tome da nikada u toj vezi ili braku nećete imati ni delić sebe samo za sebe, i da možete biti bezgranično verni, kao što vaš partner može da bude, a da ipak ne morate da se ponašate kao da ste vas dvoje jedno, jer niste, vas dvoje ste dve osobe koje su zajedno.

photostock / FreeDigitalPhotos.net

Bez obzira što vam ovog trenutka možda pada na pamet – pa šta, ionako nemam šta da krijem, ili – ako nema šta da krije reći će mi svoju lozinku, vi time ugrožavate ili svoju ili tuđu slobodu. Sloboda je u ovom slučaju da, bez obzira što ste u vezi, budete biće koje ima prava da se zatvori u svoju sobu, odnosno komunicira sa svojim pritateljima, pravim ili virutelnim, a da druga osoba tome ne mora da prisustvuje.

Nažalost, ako ste ljubomorne, ili pored sebe imate ljubomornog muškarca, svaku reč, smajli, lajk, i vi i on možete shvatiti pogrešno pa vam ovo deljenje lozinki samo može pogoršati vezu.

Ako umirete od znatiželje šta se nalazi u njegovom inboksu, pa ljubav i nije zanimljiva ako nema malo tajni.

Ako neprekidno tražite da vam neko, na sve moguće načine dokazuje ljubav, pa čak i ovako,  počećete da gušite osobu sa kojom ste u vezi. Onaj ko se oseća ugroženo, počeće da smišlja plan o begu.

Dakle, lozinka za njegov Fejsbuk nalog nije poklon, a nije ni dokaz ljubavi, to bi bio ustupak. A onda biste jednog dana pokušali da uđete na njegov nalog i videli biste da je lozinka promenjena…

Pre nego što sebi priredite ovako nešto, i pre nego što mu zatražite da vam svojom lozinkom dokaže svoju ljubav, ugsite svoj Fejsbuk nalog, to nije za vas.

David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

I dobro razmislite o tome da on, dok se vi zabavljate merenjem i premeravanjem njegovih kontakata, negde može odlično da sa zabavlja sa nekom drugom. Ne zaboravite, ko hoće – nađe način.

Ko neće… Neće ne zbog toga što vi to tražite, nego što jednostavno neće ili ne želi.

Dnevnik, tašna, novčanik, mobilni telefon, Fejsbuk nalog – to su lične i intimne stvari.

Dozvolite da onaj pored vas ima prava na to.

Pustite ga da vas voli, ne terajte ga. Nijedan poklon nije dokaz ljubavi. Ovaj najmanje.

3 comments

  1. Branka Jovanovic

    Odusevio me ovaj tekst, jer imam prijatelja (bivseg izgleda) koji je svojoj novoj prijateljici ustupio ili kako god, svoj password i pitala sam se da li je lud ili je samo ludo zaljubljen!? Iz vaseg teksta sam dobila odgovor i to vrlo opsiran, a i moja dilema jesam li ja mozda ta koja nije u pravu jer ne deli bas sve svoje intimne dozivljaje i da covek mora barem jednim delom da ostane samo svoj i niciji vise, je u potpunosti resena. Sve pohvale vasem sajtu!

  2. Gospode boze! Meni je sve to tako vestacki da gubi svaki smisao..Svaka osoba mora da sacuva svoju autenticnost i svoj mali ogradjeni prostor (u glavi,srcu,na klupi) gde niko nema pristup ..Sta je ljubav? Valjda cinjenica da ga volis bas onakvog kakav jeste – i sa tajnama i bez…

  3. Naravno da su nam neophodni momenti kako u životu tako i u vezi, gde sami sa sobom realizujemo rzno -razne aktivnosti.Ja često želim da budem sama u svom prostoru u kome živim ili radim.Nekada siđem iz gradskog prevoza pet stanica ranije da bih dok šetam oslobodila pretrpanu glavu suvišnih sadržaja.Dok se odmaram treba da se opustim do te mere da ne razmišljam da li ću ga bilo čime podstaći da bude sumnjičav.Moj princip je ako mu nešto smeta neka kaže šta je to i obrnuto.Slažem se da su navedene stvari samo moje ili samo njegove.I tako „guram“ zajedno sa svojim muškarcem evo već treću deceniju….Prof. Jerotić je javno rekao da u našem savremenom ambijenti treba posmatrati takve parove jer ih je sve manje, ali eto to je moja realnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*